Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Ministerijos neskuba atsisakyti poilsinių

Nors pernai Saulėlydžio komisija ministerijas ragino atsisakyti poilsio namų, kurie labiau skirti pramogoms nei kvalifikacijų kėlimui, tokių kampelių vis dar nemažėja, rašo „Lietuvos žinios“.
Pirtis
Pirtis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valstybės išlaidų mažinimu susirūpinusi Saulėlydžio komisija dar 2009–ųjų pradžioje nusprendė, kad nuo sovietmečio likusios privilegijos – pigaus poilsio už mokesčių mokėtojų pinigus – turi nebelikti. Kalbėta, kad „valdiškos vasaros“ nebebus jau 2010 metais.

Anot G.Kazakevičiaus, nors komisija yra nusprendusi, kad ministerijos turi atsikratyti minėto „balasto“, konkrečius sprendimus dėl turto turi priimti pačios ministerijos.

Vienas prabangiausių centrų – Molėtų rajone ant ežero kranto pastatytas Teisingumo ministerijos mokymo centras, kuriame kvalifikaciją kelia teisėjai ir prokurorai.

Po Vidaus reikalų ministerijos sparnu glaudžiasi dvi įstaigos – Druskininkuose įsikūręs valstybės ir savivaldybės tarnautojų mokymo centras „Dainava“ ir Palangoje esantis poilsio ir reabilitacijos centras „Pušynas“.

Poilsio bazes ir pramogauti pritaikytus kvalifikacijos kėlimo centrus turi ne tik ministerijos. Pavyzdžiui, Lietuvos bankui priklauso trys mokymo centrai Palangoje, Druskininkuose ir Molėtų rajone. Lietuvos policija turi poilsinių Trakuose, Lietuvos automobilių kelių direkcija – Palangoje.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius