Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 02

„Ministerium“ istorijos herojė Dalia Kutraitė-Giedraitienė teigia perleidusi savo verslą

Praėjus beveik trims savaitėms nuo istorijos apie premjero žento Evaldo Vaitasiaus dalyvavimą viešųjų ryšių kompanijos „Ministerium“ valdyme, šio skandalo įkarštyje premjero visuomeninės konsultantės postą palikusi Dalia Kutraitė-Giedraitienė pateikia naujos informacijos.
Dalia Kutraitė Giedraitienė
Dalia Kutraitė Giedraitienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Buvusi premjero Algirdo Butkevičiaus konsultantė, Registrų centro duomenimis, metus buvo „Ministerium“ valdybos pirmininke. Ji ir „Ministerium“ akcininkas bei vadovas Mantas Krasauskas, oficialiais Registrų centro 15min.lt pateiktais duomenimis, taip pat valdo viešąją įstaigą „Socialiniai partneriai“, su kuria „Ministerium“ laimėjo ne vieną valstybinį konkursą.

Dabar, praėjus beveik trims savaitėms nuo šios istorijos pradžios, D.Kutraitė-Giedraitė kreipėsi į 15min.lt pranešdama, jog savo dalį „Socialiniuose partneriuose“ pernai perleido M.Krasauskui.

„Informuoju, kad  nesu  VšĮ „Socialiniai partneriai“ dalininkė. Apie tai byloja Savininko teisių perleidimo sutartis, pasirašyta 2014 m. spalio mėnesį, kurią galėčiau pateikti įstatymų nustatyta tvarka. Jokių sąsajų su šia įmone nebeturiu, kaip ir galimybių turėti iš jos kokių nors pajamų“, – teigia D.Kutraitė-Giedraitienė.

Dokumentų su savo ir M.Krasausko parašais kopijas buvusi premjero konsultantė atsiuntė. Tiesa, ji sykiu pripažino, kad ši sutartis Registrų centrui nebuvo pateikta.

„Taip yra dėl to, kad  pasikeitus VšĮ  dalininkams  Registrų centrui pranešti nebūtina. Todėl, pasirodo, tai ir nebuvo padaryta“, – teigia D.Kutraitė-Giedraitienė.

Registrų centrui pateiktoje veiklos ataskaitoje už 2014 metus įstaiga įvardija du savo steigėjus: M.Krasauską ir D.Kutraitę-Giedraitienę.

Taigi oficialūs Registrų centro duomenys apie du „Socialinių partnerių“ steigėjus lieka nepakitę. Dar dirbdama premjero konsultante, D.Kutraitė-Giedraitienė nedeklaravo nei savo dalies „Socialiniuose partneriuose“ perleidimo sandorio, nei savo ryšio su šia viešąją įstaiga nutrūkimo. Oficialioje D.Kutraitės-Giedraitienės interesų deklaracijoje ir dabar nurodoma, kad ji yra „Socialinių partnerių“ dalininkė. Dar dirbdama premjero komandoje ir komentuodama „Ministerium“ istoriją, D.Kutraitė-Giedraitienė neneigė savo sąsajų su „Socialiniais partneriais“.

Beje, „Socialiniai partneriai“ registrų centrui šiemet teikė prieštaringą informaciją apie įstaigos savininkus. Registrų centrui pateiktoje veiklos ataskaitoje už 2014 metus įstaiga įvardija du savo steigėjus: M.Krasauską ir D.Kutraitę-Giedraitienę. Šį dokumentą, ant kurio nurodoma 2015 m. vasario 23 d. data, viešai skelbiamais duomenimis, Registrų centras gavo šių metų gegužės 22 d. Registrui pateiktas ir „Socialinių partnerių“ savininko sprendimas su ta pačia vasario 23 d. data – ten jau pasirašo vienas M.Krasauskas. 

Primename, jog „Ministerium“ istorija padarinių turėjo ne tik D.Kutraitei-Giedraitienei. Šią savaitę premjero žentas E.Vaitasius pranešė parduodantis savo akcijas M.Krasauskui už tą pačią sumą, už kurią jas ir įgijo. Sandorio, kuriuo premjero žentas perėmė 50 proc. „Ministerium“ akcijų, vertės nei vienas iš šios istorijos dalyvių neatskleidžia.

„Ministerium“ 2012 m. įsteigė du akcininkai: M.Krasauskas ir D.Kutraitės-Giedraitienės sūnus Simonas Giedraitis. Iš jo šiemet akcijas perėmė M.Krasauskas, balandį pusę įmonės perleidęs premjero žentui. Opoziciniai konservatoriai dėl šios istorijos siekia pradėti parlamentinį tyrimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius