-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 01

Ministrai liberalcentristai sako boikotuosiantys biudžeto svarstymą, kol nebus sutarimo dėl PVM didinimo

Valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) deleguoti 4 ministrai pareiškė nedalyvausiantys biudžeto svarstyme, kol nebus sutarimo dėl siūlymo didinti pridėtinės vertės mokestį (PVM).
PVM lengvatos maistui nebus
Padidinus PVM, brangs reikalingiausios prekės. / M.Vidzbelio nuotr./Scanpix

„Liberalų ir centro sąjungos pozicija tokia – kol nerastas bendras politinis sutarimas tarp koalicijos partnerių, mūsų ministrai nedalyvaus biudžeto svarstyme“, – LiCS išplatintame pranešime cituojamas partijos lyderis, Seimo vicepirmininkas Algis Čaplikas.

Partija pranešimą paskelbė po ketvirtadienį Seime vykusio deleguotų ministrų pasitarimo. Pranešime teigiama, kad vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys, aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas ir kultūros ministras Arūnas Gelūnas laikosi nuomonės, kad „Vyriausybė negali svarstyti biudžeto ir balsuoti, kol valdančioji koalicija šiuo klausimu nerado bendro politinio sutarimo“.

Ketvirtadienio rytą Prezidentūroje buvo surengtas valdančiosios koalicijos lyderių pasitarimas su prezidente Dalia Grybauskaite dėl kitų metų biudžeto projekto. Apie šį susitikimą viešai nepranešta.

Pasak Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno Jurgio Razmos, prezidentė kvietė koalicijos partnerius ieškoti sutarimo dėl kitų metų biudžeto projekto.

Po susitikimo Prezidentūroje TS-LKD frakcijos nariai Seime buvo informuoti, kad „pasiektas konsensusas“ dėl pridėtinės vertės mokesčio didinimo.

Kitų metų biudžeto projektas po pirmo svarstymo Seime šiuo metu yra grąžintas Vyriausybei. Finansų ministerija sumažino bendrojo vidaus produkto augimo prognozes, todėl ieškoma būdų, iš kokių šaltinių padengti suplanuotas išlaidas.

Finansų ministrės Ingridos Šimonytės teigimu, PVM didinimas būtų vienas iš greitai įgyvendinamų sprendimų. Svarstoma galimybė PVM didinti 2–3 procentiniais punktais – iki 23–24 procentų.

Tam nepritaria valdančiajai koalicijai priklausantis Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius