Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 10

Ministras Kęstutis Trečiokas: prezidentę gerbiu, trauktis iš posto neketinu

Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) kaip specialusis liudytojas apklaustas aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas sako, kad gerbia prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomonę, tačiau trauktis iš ministro pareigų neketina. Anot K.Trečioko, prezidentė nepasitikėjimo juo nepareiškė.
Kęstutis Trečiokas
Kęstutis Trečiokas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Tikrai nesuprantu šitaip (kaip raginimo trauktis – BNS), prezidentės negirdėjau, nežinau, kaip iš tikrųjų buvo išsireikšta, bet aš žinau labai paprastai – tikrai gerbiu prezidento instituciją, gerbiu prezidentę ir man jos nuomonė yra svarbi. Bet mūsų prezidentė tikrai nėra tokia, kuri užuominomis kalbėtų. Jeigu matytų, kad šituo ministru negalima pasitikėti, taip ir pasakytų – aš juo nepasitikiu ir manau, kad Vyriausybėje negali dirbti. Šito nebuvo pasakyta“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė K.Trečiokas.

Jis tvirtino nesirengiantis rašyti atsistatydinimo pareiškimo.

„O ko čia rengtis? Jeigu sugalvočiau, tai parašyčiau, bet reikia tam turėti kažkokį pagrindą. Šiandien tai iš viso būtų toks kaip ir prisipažinimas, sakyčiau. Nors iš tikrųjų malonu nėra, tas visas ažiotažas, bet tikrai nėra jokio absoliučiai pagrindo, todėl nesirengiu ir nerašysiu“, – teigė ministras.

Anot jo, tai, kad jis buvo apklaustas STT kaip specialusis liudytojas, nėra pakankama priežastis atsistatydinti.

„Aš galėčiau papasakoti, koks ministras visą kadenciją buvo tuo specialiuoju, tada nei prezidentė reiškė priekaištų ir panašiai. Tai yra teisėtvarkininkų reikalai, (....) aš dalyvavau procese, aš nesu ne prie ko, aš teikiau tą sprendimą ir galimai dėl to mane įrašė tuo specialiuoju. Bet manęs asmeniškai tai nejaudina, aš puikiai žinau – ką aš esu padaręs, ko nepadaręs. Pabūsiu ir tuoj būsiu joks – nei specialus, nei kitoks“, – sakė K.Trečiokas.

Jis neįvardijo ministro, kuris yra turėjęs specialiojo liudininko statusą. Premjeras Algirdas Butkevičius interviu BNS trečiadienį tvirtino, kad konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Vyriausybėje dirbęs žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius buvo specialusis liudytojas „mailiaus“ byloje.

D.Grybauskaitė trečiadienį pareiškė, jog A.Butkevičiaus Vyriausybė tampa neatspari korupcinei įtakai, o atsakomybė už tai pirmiausia tenka premjerui. Anot prezidentės, ant sveikatos apsaugos ir aplinkos apsaugos ministrų kritęs korupcijos šešėlis ir galimai neskaidri Žemės ūkio ministerijai pavaldžių įstaigų veikla „meta šešėlį visos Vyriausybės reputacijai“. Tačiau, D.Grybauskaitės teigimu, jos minima „politinė atsakomybė“ nebūtinai reiškia ministrų atsistatydinimą.

Tuo metu premjeras interviu BNS trečiadienį sakė, jog susitikime Prezidentūroje asmeniškai sulaukė prezidentės palaikymo.

K.Trečiokas ir Druskininkų meras socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Ričardas Malinauskas apklausti specialiaisiais liudytojais dėl galimai neteisėtos įtakos įteisinant vadinamąjį Vijūnėlės dvarą kurorte. Specialaus liudytojo statusas suteikiamas, kai teisėsauga turi duomenų apie galimą nusikaltimą, tačiau jų nepakanka įtarimams pareikšti. Šiame tyrime liudytoju teisėsauga trečiadienį apklausė ir patį premjerą.

Socialdemokratai teigia, kad skandalus dirbtinai kuria politiniai oponentai artėjant spalį vyksiantiems Seimo rinkimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius