Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 19

Ministras Raimondas Šukys piktas – vaistininkė jam nepasiūlė pigesnių medikamentų

Praėjusiais metais vaistinėse įrengti kainų monitoriai, kurie leidžia gyventojams pasirinkti pigiausią vaistą, nepasiteisino. Taip trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų komitetui pareiškė vaistininkus vienijančios asociacijos vadovė Elena Kvedarienė. Tai papiktino sveikatos apsaugos ministrą Raimondą Šukį. „Jeigu net ministrui perkant vaistus toks monitorius neįjungiamas, tai apie tai, ar jie pasiteisino, ar nepasiteisino, kalbėti nereikėtų“, – atrėžė jis.
Raimondas Šukys
Raimondas Šukys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Parlamentiniame Sveikatos reikalų komitete, kuriame trečiadienį svarstyta, kaip pagerinti medikamentų prieinamumą, E.Kvedarienė teigė, kad vaistų kainos pastaruoju metu sumažėjo dėl vaistinių konkurencijos – susitraukė prekybininkų taikyti medikamentų antkainiai.

Dabar vaistą skiriantis gydytojas recepte turi įrašyti tik medikamento veikliąją medžiagą, o vaistinėje įrengtame kainų monitoriuje pacientas gali pats išsirinkti, pirkti brangesnį, ar pigesnį medikamentą.

Nepriklausomų farmacijos įmonių asociacijos vadovė pabrėžė, kad kainų monitoriais, kurie privalo būti įrengti kiekvienoje vaistinėje, naudojasi 2 iš 10 pirkėjų.

„Nelabai jie pasiteisino, – pridūrė ji. – Vaistinės ir toliau iš gydytojų gauna lapelius, kuriuose nurodytas prekinis vaisto pavadinimas. Žmonės, kurie ir anksčiau gydėsi kompensuojamais vaistais,  ir toliau renkasi tą patį medikamentą, arba tą, kurį rekomenduoja gydytojas.“

Sveikatos apsaugos ministras R.Šukys pareiškė sykį pats įsitikinęs, kad vaistininkai nesivargina pasiūlyti pigesnių medikamentų.

„Atleiskite, kalbėti apie tai, kiek žmonių pasinaudojo ar nepasinaudojo monitoriaus, negalite. Monitorius turi būti įjungiamas, žmogus neturi to prašyti. Nepykite, bet šį procesą sugriežtinsime ir bus baudžiama už tai, kad pirkėjas neinformuojamas apie alternatyvas. Net mane pažįstant, monitoriaus per visą pirkimo procesą man neįjungė. Padėjo kelis vaistus ant stalo ir siūlė pasirinkti, klausė, kokį aš vartojau. Tai nėra gerai. Ne tam tikslui buvo įrengti monitoriai, kad manęs klaustų, kokį vaistą vartojau anksčiau“, – piktinosi jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius