-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 12

Ministrė Rimantė Šalaševičiūtė palaiko siūlymą drausti rūkyti balkonuose

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė sako pritarianti idėjai uždrausti rūkyti balkonuose, tačiau pripažįsta, kad įgyvendinti tokį draudimą būtų labai sudėtinga.
Rimantė Šalaševičiūtė
Rimantė Šalaševičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pasiūlymas geras, ir ne vienas pritarė, kad būtų labai teisinga, nes skundai yra rašomi, kad rūkymas balkone ar koridoriuje vargina nerūkančiuosius, bet turime realiai žiūrėti, ar galėsime įstatymą įgyvendinti, ar ne. Jei ne, geriau tokių projektų neteikti, ir mes šiuo atveju pasisakėm – pritariame tikslams, bet įgyvendinti jį būtų sudėtinga“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė R.Šalaševičiūtė.

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui uždrausti rūkyti automobilių salonuose, jei juose yra vaikų, bet nematė galimybių uždrausti rūkyti daugiabučių balkonuose.

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui uždrausti rūkyti automobilių salonuose, jei juose yra vaikų.

„To neįmanoma padaryti, sudėtinga kontrolė, kitas dalykas, nupaveikslavus pilietį, kuris rūko balkone, reikėtų identifikuoti asmenį, o tas pažeidimas, kai rūko balkone, būtų administracinis, šių pažeidimų metu asmuo gali į savo privačią erdvę neįsileisti norinčių nustatyti tapatybę“, – kalbėjo ministrė.

Tabako kontrolės įstatymo pataisos projektą dėl draudimo rūkyti šalia vaikų mašinose yra parengęs Seimo narys konservatorius Sergejus Jovaiša. Projektas gavus Vyriausybės išvadą toliau bus svarstomas parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius