-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 05 21 /18:14

Ministrės Birutės Vėsaitės skrydis į Kazachstaną – bendrovės „Arvi“ užsakytu verslo klasės lėktuvu

Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė ir ją lydinti kelių patarėjų delegacija į verslo forumą Kazachstane išvyko užsakomuoju reisu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu, kurį užsakė bendrovė „Arvi“. Kita dalis oficialiosios delegacijos, kurią iš viso sudarė 30 įvairių ministerijų pareigūnų ir verslo atstovų, į Astaną per Kijevą skrido reisiniu lėktuvu.
Birutė Vėsaitė
Birutė Vėsaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

BNS žiniomis, vieno keleivio skrydis aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu iki Astanos ir atgal gali kainuoti apie 13 tūkst. litų.

Tuo metu Ūkio ministerija, remdamasi bendrovės „West Express“ jai suteikta informacija, antradienio pavakare BNS nurodė, kad ministrės ir dviejų jos patarėjų skrydis iš viso kainavo 8 tūkst. litų. Savo ruožtu Vilniaus savivaldybė, kurios du atstovai taip pat skrido minėtu užsakomuoju reisu, nurodo dar negavusi sąskaitos už skrydį.

Ūkio ministerija BNS antradienį patvirtino, kad ministrė į Astaną, kur dalyvauja Lietuvos – Kazachstano tarpvyriausybinės prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdyje bei verslo forume, vyko užsakomuoju reisu.

BNS žiniomis, į Kazachstaną ministrę skraidino Kipre registruotų kelių bendrovių valdomai įmonei „Charter Jets“ priklausantis aštuonių vietų lėktuvas „Hawker 800“. Ūkio ministerija, remdamasi bendrovės „West Express“ suteikta informacija, teigė, kad skrydį organizavo kompanija „Aeroservisas“.

Lėktuvu „Hawker 800“ iš viso skrido septyni keleiviai – ūkio ministrė Birutė Vėsaitė, jos patarėja, buvusi parlamentarė Vilija Vertelienė, patarėja – atstovė spaudai Jūratė Antanaitytė-Voldemarienė, „Arvi“ įmonių grupės prezidentas, Ekonominio bendradarbiavimo su Kazachstanu verslo tarybos prezidentas Vidmantas Kučinskas, „Arvi“ įmonių grupės viceprezidentas Alfonsas Sigitas Tamošiūnas, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius ir Vilniaus miesto mero patarėjas Benas Renatas Baltusis.

Kazachstane verslą plėtojančios „Arvi“ įmonių grupės prezidentas V.Kučinskas BNS antradienį patvirtino, kad minėtą skrydį užsakė bendrovė „Arvi“.

„Užsakomasis reisas. Aš visą laiką samdau, kai „Arvi“ skrendam, tai laiko nėra su reisiniais skraidyt. Mes čia per „West Express'ą“... Visi susimokėjo, žinokit, per „West Express'ą“, – telefonu iš Kazachstano BNS sakė V.Kučinskas.

Kol kas už skrydį į Kazachstaną ministerija dar nėra sumokėjusi. Teigiama, jog už paslaugas bus atsiskaityta po jų suteikimo.

Ūkio ministerijos atsakyme BNS nurodoma, kad už ūkio ministrei ir patarėjoms suteiktas skrydžio paslaugas apmoka Ūkio ministerija per viešojo tarptautinio konkurso būdu atrinką tiekėją – bendrovę „West Express“ – su kuriuo 2012 m. kovo 21 d. buvo sudaryta sutartis dėl tarnybinių kelionių organizavimo paslaugų teikimo.

Antradienio pavakare ministerijos pateiktame atsakyme nurodoma, kad ministrės ir dviejų jos patarėjų skrydis iš viso kainavo 8100 litų.

„Bendra ministrės ir dviejų patarėjų skrydžio kaina šiuo reisu – 8 100 litų (kaina vienam žmogui – 2 700 litų). Palyginimui – kaina vienam žmogui skrendant reisiniu lėktuvu – 2 631 litų“, – teigiama ministerijos atsakyme.

„Ūkio ministerijos žiniomis, visi šiuo užsakomuoju reisu skridę asmenys mokės už suteiktas skrydžio paslaugas“, – rašoma ministerijos atsakyme.

Kol kas už skrydį į Kazachstaną ministerija dar nėra sumokėjusi. Teigiama, jog už paslaugas bus atsiskaityta po jų suteikimo.

Aviacijos specialistai BNS nurodė, jog nedidelis verslo klasės lėktuvas „Hawker“ iki Kazachstano gali nuskristi be nutūpimų pakeliui. Vienas užsakomasis reisas iš Vilniaus į Kazachstaną ir atgal tokiu lėktuvu, pasak specialistų, gali kainuoti apie 30 tūkst. eurų (103 tūkst litų). Vieno keleivio skrydžio kaina vidutiniškai gali siekti 13 tūkst. litų.

Nuo Vilniaus iki Astanos yra daugiau kaip 3 tūkst. kilometrų.

Į Kazachstaną iš viso vyko 30 asmenų Lietuvos delegacija – dešimt Ūkio ministerijos pareigūnų, tarp jų ir du šios srities viceministrai, po du susisiekimo, sveikatos apsaugos, žemės ūkio ministerijų pareigūnus, švietimo ministerijos atstovas, taip pat dešimt įvairių verslo įmonių vadovų.

Kita delegacijos dalis į Kazachstaną vyko reisiniu lėktuvu per Kijevą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius