-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 11

Ministro pirmininko tarnyba neketina nusileisti VPT dėl sutarties su „Vestekspress“

Ministro pirmininko tarnyba neketina nusileisti Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) dėl jos niekine pripažintos 1,8 mln. litų vertės sutarties su kelionių agentūra „Vestekspress“, todėl dar kartą pasiūlė tarnybai kreiptis į teismą.
Besileidžiantis lėktuvas
Besileidžiantis lėktuvas / Juliaus Kalinsko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Ministro pirmininko tarnybos pareigūnas, nenorėjęs viešai skelbtai savo pavardės, BNS sakė, kad galutinį sprendimą dėl sutarties nutraukimo priima teismai, o ne tarnybos ar jų atstovai spaudai. Todėl ir buvo pasiūlyta pačiai VPT kreiptis į teismą.

„VPT net nesistengė įvertinti pateiktų argumentų ir paaiškinti, kaip racionaliai rengti kelionių organizavimo viešuosius pirkimus. Tai sukelia įspūdį, kad dažnai per daug pastangų skiriama detalioms procedūroms ar kitiems dalykams, užmirštant pagrindinį viešųjų pirkimų tikslą – skaidrų ir racionalų mokesčių mokėtojų pinigų panaudojimą“, – teigė pareigūnas.

VPT nepakeitė savo pozicijos ir praėjusį pirmadienį dar kartą pasiūlė Ministro pirmininko tarnybai nutraukti 1,8 mln. litų vertės šių metų balandžio 8 dieną pasirašytą sutartį su „Vestekspress“, o jei tai nebus padaryta, tarnyba žada kreiptis į teismą.

„Buvo įvertinti Ministro pirmininko tarnybos atsiųsti paaiškinimai, kurie iš esmės nepakeitė mūsų išvadų. Mes dar kartą rekomendavome nutraukti sutartį ir jei per nustatytą terminą – per penkias dienas, skaičiuojant nuo pirmadienio – sutartis nebus nutraukta, mes pasiliekame teisę kreiptis į teismą. Kol kas tokio sprendimo nėra“, – BNS sakė VPT atstovė spaudai Aušra Pocienė.

VPT nustatė, kad Ministro pirmininko tarnyba, rengdama konkursą, pažeidė proporcingumo principą, pasirinko neobjektyvų pasiūlymų vertinimo kriterijų ir kainų apskaičiavimo tvarką, pirkimo komisija neprašė pagrįsti neįprastai mažos kainos. Liepos 15 dieną tarnyba paskelbė, kad sandoris yra niekinis ir negalioja, todėl turi būti nutrauktas.

Ministro pirmininko tarnybos sutartis su „Vestekspress“ galioja trejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius