Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 26

Mirė LEU dėstytojas, Lietuvos istorikas Andrius Porutis

Netekome Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) alumno, dėstytojo, žinomo Lietuvos istoriko, pedagogo eksperto, Metų mokytojo Andriaus Poručio, praneša LEU Alumnų bendruomenė.
Andrius Porutis
Andrius Porutis / Asmeninio archyvo nuotr.

Velionis A.Porutis 1993 metas baigė Lietuvos edukologijos universitetą, tuometinį Vilniaus pedagoginį universitetą, ir jame dirbo įvairiose pareigose iki paskutinės savo gyvenimo dienos.

Jau bebaigdamas studijas, 1992 metais pradėjo dirbti Vilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinėje mokykloje (nuo 2016 m. – VGTU inžinerijos licėjus), istorijos, pilietiškumo pagrindų ir politologijos mokytoju, šį darbą dirbo iki savo išėjimo Anapilin.

Lietuvos istorikų bendruomenė ir visa tauta neteko jauno, veržlaus ir perspektyvaus mokslininko. Andrius Porutis buvo Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos ekspertas.

2013 metais Andriui Poručiui suteiktas Lietuvos Metų mokytojo apdovanojimas. Jis buvo nuolatinis konsultantas ir ekspertas įvairiais istorijos mokymo programų klausimais.

Daugelio istorijos vadovėlių bendraautorius, paskelbęs spaudoje daug publikacijų. Aktyviai dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose projektuose, savo žinias gilino ir stažavosi Vroclavo universitete (Lenkijos Respublika).

Velionis Andrius Porutis viename savo interviu LEU portalui apie mokytojo profesiją yra sakęs: „Kas yra mokytojas? Ilgai galvojau ir svarsčiau, kaip atsakyti į šį sudėtingą klausimą XXI a. Atsakymas išėjo toks: „Mokytojas – žmogus, jungiantis praeitį su ateitimi, remiantis dabartimi. Būtent čia ir telpa vienas iš svarbiausių dalykų, pabrėžiančių, kad mokytojas yra, buvo ir bus šviesos nešėjas, kurio pavyzdžiu daug kas pasiryžta eiti – skleisti, dalytis žiniomis ir ugdyti jaunąją kartą.“ Visą straipsnį galite perskaityti čia.

Kaip praneša universitetas, velionio Andriaus Poručio urna su palaikais bus pašarvota ketvirtadienį, 2017 m. balandžio 27 d., Vilniuje, laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“, adresas: Ąžuolyno g. 10, Vilnius.

Lankymas nuo 15.00 val.

Urna su velionio palaikais išnešama penktadienį, 2017 m. balandžio 28 d., 12.30 val.

Laidotuvės vyks Vilniuje, Viršuliškių kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius