Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 13

Misijai Afganistano Goro provincijoje ruošiasi tryliktoji Lietuvos karių pamaina

Gruodžio 13–17 d. misijai Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupėje besiruošianti tryliktoji Lietuvos karių pamaina (PAG-13) dalyvaus lauko taktinėse pratybose, per kurias bus vertinama PAG-13 štabo ir kitų padalinių pasirengimo misijai pažanga.
Karys išnyra iš vandens
Dabar Afganistane tarnaujančios PAG-12 pasiruošimo momentas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Krašto apsaugos ministerija, pratybos „Nauja pamaina“ vyks Pajuosčio aerodromo teritorijoje (Panevėžio r.), kur pratybų tikslui įrengta mokomoji lauko stovykla. Pratybose kariai vykdys įvairias taikos palaikymo užduotis, planuos operacijas, organizuos patruliavimo ir eskortavimo išvykas, saugos stovyklą, vyks į tariamus susitikimus su vietos gyventojais. Pratybose iš viso dalyvaus apie 200 karių.

Kitų metų kovą planuojamos PAG-13 pasirengimo misijai vertinamosios pratybos.

PAG-13 pamaina, suformuota daugiausiai iš Karaliaus Mindaugo mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių, tarnybą Afganistane pradės 2011 metų gegužę. Šiuo metu Gore tarnauja dvyliktoji PAG Lietuvos karių pamaina, kurios daugumą sudaro kariai iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono.

Lietuvos vadovaujama Provincijos atkūrimo grupė Afganistano Goro provincijoje – tai bendra civilių ir karių misija, NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų dalis, kuri Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 metų vasarą. Pagrindinė misijos užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.

Provincijos atkūrimo grupės stovykloje provincijos sostinėje Čagčarane kartu su Lietuvos kariais ir civiliais tarnauja ir dirba Danijos, Gruzijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Suomijos ir Ukrainos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius