-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 22

Misionierių ligoninėje vis dar veši piktžolės

Sostinės centre stovinti buvusi Misionierių ligoninė nesulaukia savo šeimininko – teritorija apžėlusi juosmenį siekiančiomis piktžolėmis, viduje gyvena narkomanai, o už buvusią ligoninę 55 mln. Lt paklojusio gruzino Romano Pipijos – nė kvapo.
Misionierių ligoninėje vaizdai – kaip iš siaubo filmo.
Misionierių ligoninėje vaizdai – kaip iš siaubo filmo. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„15min“ anksčiau rašė, kad Misionierių ligoninė Vilniaus Subačiaus gatvėje pavirto į narkomanų gūžtą. Tada susizgribo ir savivaldybė – nuvažiavę valdininkai apžiūrėjo teritoriją. Pasibaisėjo ir suskubo ieškoti R.Pipijos. Žadėjo, kad kai tik ras – lieps susitvarkyti ir sumokėti baudą už apleistą pastatą. Deja, iki šiol nerado.

Gegužės pradžioje, kai ten pirmą kartą lankėsi „15min“ žurnalistai, ligoninė atrodė siaubingai – išvogti radiatoriai, elektros laidai, lovos ir visas kitas nors cento vertas ligoninės palikimas, į vidų sutemptos krūvos šiukšlių, kai kuriuose užkampiuose apsigyvenę narkomanai.

Dingo bent vaistai

Tačiau labiausiai tada šokiravo iš lauko matomas senų vaistų pilnas rūsys. Savivaldybės pareigūnai, nuvykę apžiūrėti pastato, teigė vaistų jau neberadę – esą kažkas tikriausiai nuo pat ligoninės privatizavimo rūsiuose trūnijusius vaistus ėmė ir išsivežė.

Tačiau „15 min“ skaitytojas žurnalistams tvirtino, kad vaistai tebėra teritorijoje – tą liudijo ir jo kiek vėliau darytos nuotraukos. Visgi dabar vaistų jau iš tiesų nebematyti. Tačiau kas, kada ir kodėl išvežė vaistus iš ligoninės, lieka neaišku.

Vienintelis teigiamas kelių mėnesių pokytis – užvirinti ir smėliu užpilti vartai, per kuriuos vagys ir įsigudrino išvežti iš ligoninės viską, kas parduodama. Dabar iš ligoninės jau nebėra ko vogti, taip bandoma apsaugoti toje pačioje teritorijoje esančius Viešpaties Dangun Žengimo bažnyčią ir Misionierių vienuolyną, priklausančius Vilniaus arkivyskupijos kurijai.

Verslininkas R.Pipija, pirkdamas ligoninę, ketino ten pastatyti viešbutį, tačiau dar nežinia kiek laiko prestižinėje vietoje sostinėje naktis leis tik benamiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius