Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 12

Miškus ginančių parašų daugėja

Klaipėdos rajono miškus norintys apsaugoti gyventojai tęsia parašų rinkimo akciją. Dovilų, Šernų ir Ketvergių bendruomenių bei rajono gyventojai jau surinko daugiau nei 1500 parašų.
Klaipėdos rajono gyventojai siekia, kad Šernų ir Baičių miškai būtų rekreacinės paskirties, tik tuomet jie nebūtų kertami.
Klaipėdos rajono gyventojai siekia, kad Šernų ir Baičių miškai būtų rekreacinės paskirties, tik tuomet jie nebūtų kertami. / E.Jankausko//laikraščio „15 minučių“ nuotr.

„Tai gyventojų atsiliepimas į Aplinkos ministerijos kreipimąsi, kviečiantį svarstyti miškų tvarkymo schemą. Labai norime, kad Baičių, Šernų miškų kategorija būtų pakeista į rekreacinę, tuomet juose nebebūtų galimi plyni kirtimai, kaip dabar, esant ūkinei miškų kategorijai“, – sakė Klaipėdos rajono gyventoja Linga Švanienė.

Dar liko šiek tiek laiko, todėl kviečiu visus neabejingus miškų išlikimui išsakyti savo nuomonę laišku Aplinkos ministerijai arba pasirašyti mūsų paruoštą kreipimąsi. Pasirašykite patys ir paraginkite draugus bei kaimynus. Mūsų balsas turi būti stiprus“, – ragino L. Švanienė

Pasak jos, dėl planinių miškų kirtimų gerokai apšepo ir taip netirštas Klaipėdos rajono miškingasis rūbas. Laimei, rajono taryba sustabdė dar didesnę invaziją į miškus – vasarį ji nedavė leidimo Baičių miške kasti karjero. To paties siekia ir Šernų sodų gyventojai.

„Mūsų balsas skamba vis garsiau. Nors parašų skaičius, parodantis gyventojų reakciją į šią problemą, nėra numatytas, visgi, keliais parašais dėmesio neatkreipsime, o štai 1500 jau daug ką pasako“, – sakė L.Švanienė.

Pasak rajono gyventojų, Baičių ir Šernų miškai vėl turėtų būti rekreaciniai, kaip buvo prieš keletą metų. Netoli Klaipėdos esantys miškai lengvai pasiekiami dviračiais, čia poilsiauti, pramogauti, grybauti ir uogauti atvyksta gausybė žmonių. Šalia miškų teka Minija, kuri tapo itin populiari tarp vandens turizmo mėgėjų. Anot pasirašiusių gyventojų, Klaipėdoje yra padidintos taršos įmonių, gamyklų, uostas, netoli – regioninis atliekų sąvartynas. Jų daroma tarša, net jei ir neviršija normų, turėtų būti „atsveriama“ miškų plotais. Iškirstas ir atsodintas miškas tik po 20-30 metų galėtų pradėti vykdyti gamtos sanitaro vaidmenį.

„Artėja kovo 23 diena, terminas, iki kurio galime pareikšti savo nuomonę. Dar liko šiek tiek laiko, todėl kviečiu visus neabejingus miškų išlikimui išsakyti savo nuomonę laišku Aplinkos ministerijai arba pasirašyti mūsų paruoštą kreipimąsi. Pasirašykite patys ir paraginkite draugus bei kaimynus. Mūsų balsas turi būti stiprus“, – ragino L. Švanienė, Klaipėdos „15min“ redakcijoje palikusi lapą, kuriame savo nuomonę gali pareikšti visi norintieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius