Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 12

Modernūs „altoriai“

Ketvirtadienį Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje naujas meno gūsis – galeriją papuoš paauglių darbai. Juose vaizduojami XXI a. altoriai. Žinoma, ne tie, kurie bažnyčiose, o tie, kuriuos garbina kiekvienas mūsų.
Parodos eksponatas
Parodos eksponatas / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Paroda Vaikai

„Kam šiandien meldžiasi žmonės? Prieš kokius altorius jie puola ant kelių? Kas tie šių dienų pranašai ir šventieji? Kas yra tas pasaulis, kur svaigalai vadinami kultūros dalimi, sotumo sunkiausia forma nėra liga, o mesijas turi būtinai vilkėti „Prada“?“ – tokius klausimus, anot parodos kuratorės Rasos Kriščiūnaitės – Kesminienės, kelia paauglių darbai.

Netradiciniais meniniais sprendimais jaunuoliai parodo, kokį pasaulį mato jie. Apžvelgiama tuštybė, neištikimybė, karjeros siekimas, smurtas, kitų darbuose prisimenama garbė ir padorumas.

Parodos autoriai - grupė Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos auklėtinių nuo 12 iki 16 metų. Jie per keletą mėnesių sukūrę daug pačių įvairiausių altorių, būdingų mūsų visuomenei. Pasak organizatorių, ši paroda – tai lyg vaikų laiškas tėvams. „Savo kūryba jie rašo – mes viską stebime ir viską suprantame, mes tikrai galime jus nustebinti ir nuliūdinti, mes norime, kad jūs mumis labiau tikėtumėt ir suprastumėt. Mes tikime, kad galime pakeisti pasaulį, padaryti jį truputį geresnį ir gražesnį. Mes tikime, kad, kai grįšime namo iš mokyklos, mama pasakys: kaip tavęs pasiilgau, pasakok...“, – sakė parodos kuratorė.

Paroda atidaroma ketvirtadienį Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje, Vilniaus g. 39/6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius