-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 14

Mokesčio lengvatos – prabanga

Triukšmas ir aimanos dėl vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą Klaipėdoje pagaliau nurimo. Nors mokestis galioja daugiau nei dvejus metus, miesto valdžia taip ir nerado būdų, kaip palengvinti naštą pensininkams ir vienišiems žmonėms.
Iki metų pabaigos mieste atsiras dar daugiau spalvotų rūšiavimo konteinerių.
Iki metų pabaigos mieste atsiras dar daugiau spalvotų rūšiavimo konteinerių. / "15min" nuotr.
Temos: 1 Atliekos

„Prireikė gerų trejų metų, kad žmonės suvoktų, jog rinkliava reikalinga“, – sakė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro analitikas Arvydas Piepalius, girdintis vis mažiau skundų ir nepasitenkinimo iš gyventojų.

Laiku mokesčio nesumoka mažiau nei dešimtadalis klientų, iš kurių nemaža dalis – įmonės. Iki šios savaitės jų skola siekė kiek daugiau nei pusantro milijono litų.
Gyventojai nebesiskundžia ir perpildytais konteineriais bei aplink juos besimėtančiomis šiukšlėmis. Vežėjai, kuriems mokama už į sąvartyną pristatytų atliekų kiekį, nebeniurzga, kai darbo būna daugiau.

Tačiau rūpesčių vis dar kelia rajono gyventojai, įpratę šiukšlėmis atsikratyti mieste. Atvykę į darbą automobiliu jie meta savo sukauptas atliekas į miesto konteinerius arba tiesiog pakelėse. Šios problemos nepavyksta išspręsti, nes Klaipėdos rajono savivaldybė iki šiol vietinės rinkliavos nėra įsivedusi.

„Mūsų trijų asmenų šeima dviejų kambarių bute per metus sumoka 192 litus. Tačiau jeigu žmogui devyniasdešimt ir jis vienas gyvena trijų kambarių bute, kiek šiukšlių jis gali prikaupti? Ne kartą apie tai kalbėta, tačiau iki šiol miesto biudžete eilutė šio mokesčio lengvatoms nebuvo numatyta. Matyt, tai miestui šiomis dienomis vis dar per didelė prabanga“, – svarstė A.Piepalius.

Rinkliavos lengvatas yra nustačiusios Šilutės, Kretingos, Skuodo, Plungės savivaldybės. 2010 m. Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras į Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetą pervedė 16 mln. 354 tūkst. Lt vietinės rinkliavos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius