Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 05

Mokesčio likimą vėl spręs sostinės taryba

Vilniaus miesto savivaldybės kolegija praėjusią savaitę per posėdį balsų dauguma nusprendė, kad nereikėtų atleisti verslininkų nuo nekilnojamojo turto (NT) mokesčio. Tačiau šis klausimas vis tiek bus svarstomas miesto taryboje per artimiausią posėdį.
Robertas Dargis
Robertas Dargis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Vieną kartą miesto taryba jau nepritarė siūlymui verslininkus atleisti nuo NT mokesčio, kuris mokamas už pastatytus, paruoštus naudoti, tačiau neparduotus butus. Vėliau meras buvo susitikęs su Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) nariais ir jiems pažadėjo vėl bandyti įkalbėti miesto tarybos narius balsuoti už nuolaidą verslininkams. Šis klausimas kurį laiką savivaldybėje dar buvo svarstomas frakcijose, o praėjusį ketvirtadienį pasiekė kolegiją, bet pritarimo nesulaukė. „Balsų dauguma buvo nuspręsta, kad tarybai klausimo dėl NT mokesčio nereikėtų svarstyti“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas.

Vis dėlto Finansų valdymo ir apskaitos departamento direktorius Edmundas Kačkus sakė, kad kolegija turi tik patariamąjį balsą, o klausimas negali nepasiekti tarybos, nes yra gautas LNTPA prašymas.
 

V.Milėnas tikino, kad anksčiau, kai dar nebuvo krizės požymių, verslininkai panašių problemų neturėjo: „Jie pastatydavo namus ir iš karto parduodavo. O dabar situacija nepasikeitė, todėl butai stovi parengti pirkimui, tačiau tušti.“ Savivaldybės administracijos direktorius teigė, kad NT mokestis šiemet savivaldybės biudžetą turėtų papildyti 1,5 mln. Lt. Jeigu verslininkai nuo mokesčio bus atleisti, šie pinigai savivaldybės nepasieks.

LNTPA prezidentas ir bendrovės „Eika“ vadovas Robertas Dargis sakė tikintis, kad per miesto tarybos posėdį kovo 17 dieną šis klausimas bus išspręstas verslininkų naudai. Jo tvirtinimu, miesto valdytojai neturi rimtų priežasčių nepatenkinti verslininkų prašymo, nes planuojama surinkti suma Vilniaus miesto biudžete sudarytų tik 2,81 proc. visų biudžeto lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius