-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 29

Mokesčių inspekcija balandį „šukavo“ Kauno turgavietes

Kauno turgavietėse mėsa prekiaujama pažeidžiant įstatymus. Tai paaiškėjo, Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojams patikrinus 28 mėsa ir jos gaminiais prekiavusius asmenis. Tikrinti ne tik mėsos pardavėjai, bet ir skerdimo paslaugas teikiantys piliečiai.
Turgavietėje prekiauta mėsa, kurios kilmės šalis nebuvo nurodyta.
Mokesčių inspekcija balandį „šukavo“ Kauno turgavietes. / „15min“ nuotr.

Balandį reidus surengę inspektoriai tikrino prekybos miestelyje „Urmas“ esančius mėsos paviljonus. Patikrinimo metu viename šaldytuve-sandėlyje rasta daugiau nei 500 kg mėsos, kurios pardavėjai neturėjo įsigijimo dokumentų. Patikrinę mėsą prekybininkams pardavusių verslininkų dokumentus, rasta nemažai neatitikimų. Tyrėjai išsiaiškino, kad patikrinimo metu pateikta skerdienos deklaracija buvo išrašyta vėlesne data, be to, jos įsigijimą patvirtinantys dokumentai nepateikti Kauno miesto Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Dėl pažeidimų pradėtas tyrimas.

Vėlesniuose reiduose inspektoriai rado daugiau nei 100 kg paukštienos, 66 kg. kiaulienos, paukštienos, per 1000 kiaušinių, 100 kg. šaldytų pusgaminių, beveik 200 kg rūkytų mėsos gaminių, kurių prekeiviai neturėjo prekių įsigijimo dokumentų, o dalis – buvo nepaženklinta veterinarijos tarnybos spaudais.

Mokesčių inspekcija primena, kad jos specialistai tikrina visas su mėsos prekyba susijusias sritis, t. y. ne tik gyvulių įsigijimą ir mėsos bei jos gaminių pardavimą turgavietėse bei parduotuvėse, bet ir individualią veiklą, skerdyklas bei didmeninę prekybą vykdančias įmones, analizuoja surinktą informaciją. Pasitaiko, kad patikrinimų metu išaiškinami asmenys, kurių pajamos viršija 100 tūkst. litų per metus, tačiau jie dirba neįsiregistravę PVM mokėtojais ir nemoka PVM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius