Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 26

Moksleiviai be vargo įveikė matematikos konkurso iššūkius

Apie keturis šimtus moksleivių varžėsi konkurse garsiam matematikui Jonui Matulioniui atminti. Organizatoriai sako, užduotis parengę nelengvas, tačiau kasmet sulaukiantys ir itin gabių vaikų, kurie jas nesunkiai įveikia.
Matematika
Matematika / „SEVEN Code“ nuotr.
Jono Matulionio matematikos konkurse dalyvauja septintų-dvyliktų klasių moksleiviai. Kai kurie baigę mokyklas ketina studijuoti matematiką, dalyvauti konkurse dažną paraginę ir mokytojai.

Konkurso organizatoriai sako, užduotys nelengvos, tačiau kasmet sulaukia ir itin gabių mokinių, kurie nesunkiai išsprendžia vyresnių klasių uždavinius. Šįmet konkurse dalyvavo apie keturis šimtus moksleivių.

„Šiais metais 12 klasės uždavinius aš sprendžiau šešiolika valandų, moksleiviai turės tris valandas ir aš tikra, kad atsiras tokių, kurie jas visas išspręs. paprastai jeigu niekas negali išspręsti iš karto iš dėstytojų, tai reiškia, moksleiviams jis tinkamas“, – sakė KTU Studentų ugdymo centro vadovė Vilija Dabrišienė.

Kauno technologijos universiteto dėstytojai sako, kasmet pirmakursių matematikos žinios vis prastesnės ir ragina matematikos egzaminą abiturientams padaryti privalomą. Švietimo ir mokslo ministerija sprendimo kol kas nepriėmusi.

„Jeigu mes pateksime į tą zoną, jei bus neprivalomas matematikos egzaminas, tai atėję į universitetą studentai bus labai smarkiai diferencijuoti – vieni tą matematiką labai gerai mokės, o kiti neaišku, ar ką nors mokės. Kaip tokį būrį mokinti, prie kurių prisiderinti, mes susidursime su labai didelėmis problemomis“, – svarstė KTU Taikomosios matematikos katedros vedėjas Narimantas Listopadskis

Konkursas, skirtas garsiam matematikui Jonui Matulioniui atminti, Kauno technologijos universitete vyko dvidešimt penktą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius