Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 26

Moksleiviai kviečiami diskusijai apie smurto prieš vaikus problemą

Klaipėdos miesto savivaldybės Atviros erdvės jaunimo centras lapkričio 29-ąją rengia mokyklų jaunimo diskusiją apie smurtą, kas tai yra, kaip jį atpažinti ir kaip pasipriešinti šiam negatyviam reiškiniui.
Diržas
Diržas / LŽ nuotr.

Pasaulinė sveikatos organizacija lapkričio 25 – gruodžio 10 dienomis visuomenę ragina atkreipti dėmesį į aktualią ir skaudžią smurto prieš vaikus bei moteris problemą. Visame pasaulyje šiomis dienomis rengiamos socialinės akcijos, diskusijos apie agresiją, kurią silpnoji lytis ir apsiginti savęs nepajėgiantys jaunuoliai patiria šeimose ar draugų aplinkoje. Smurto aukos dažnai vengia atvirai kalbėti apie šią problemą, ieškoti pagalbos, tad neretai visuomenė jau išgirsta apie tragiškai pasibaigusius atvejus.

Diskusiją su jaunuoliais „Kaip atpažinti smurtą“ vesianti KU Pedagogikos fakulteto dėstytoja Regina Saveljeva sako, jog vaikus būtina mokyti atpažinti smurtą, nes jie kartais net nežino, jog vienokie ar kitokie suaugusiųjų ar bendraamžių veiksmai prieš juos oficialiai gali būti traktuojami kaip smurtas. „Žinojimas vaikui atveria daugiau galimybių išvengti agresijos ar, ją patyrus, ieškoti pagalbos ir taip apsiginti“,- sako R. Saveljeva.

Atviros erdvės jaunimo centro lankytojams etiudus apie mokyklinio gyvenimo realybę, kurioje, taip pat netrūksta agresijos apraiškų, parodys Jaunimo centro teatro studijos „Aušra“ trupė. Pokalbio dalyviai bus pakviesti dalyvauti neformaliame tyrime – iki gruodžio 10-osios stebėti žiniasklaidą, fiksuoti smurto prieš vaikus ir moteris faktus, pateikti savo vertinimus. Moksleivių stebėjimai bus apibendrinti ir pristatyti visuomenei.

Renginys vyks Atviros erdvės jaunimo centre, I. Simonaitytės g. 24 (Naujakiemio suaugusiųjų mokykla, 2 a., atskiras įėjimas). Pradžia – 16 val

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius