Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 11

Moksleiviams – netradicinė pamoka elektros pastotėje

Pamokos aukštos įtampos elektros pastotėje – tokiu netradiciniu būdu vyresniųjų klasių moksleiviams pristatyta Lietuvos elektros energetikos sistema.
Moksleiviams pamoka buvo surengta elektros pastotėje.
Moksleiviams pamoka buvo surengta elektros pastotėje. / Organizatorių nuotr.

Tokios pamokos kelioms dešimtims Klaipėdos moksleivių vasario 8 ir 10 dienomis surengtos Klaipėdos transformatorių pastotėje. Savanoriškai užsiregistravusiems Klaipėdos mokyklų moksleiviams šių pamokų organizatoriai –„Lietuvos energijos“ specialistai – siekė paaiškinti Lietuvos elektros energetikos sistemą, planuojamų naujų elektros jungčių svarbą ir elektros kelią į kiekvieno namus.

Pamokos – ekskursijos aukštos įtampos elektros transformatorių pastotėje skirtos 11-12 klasių moksleiviams, besidomintiems fizika ir ekonomika. Iš specialistų lūpų išgirdus apie energetikos sistemos veikimo principus ir elektros energetikos plėtros tikslus bei eigą.

„Tokia pamoka – ekskursija siekėme mūsų jaunajai kartai paaiškinti, kokia elektros perdavimo sistema Lietuva naudojasi dabar, kas keisis ateityje, kodėl svarbu Lietuvos elektros energijos sistemą sujungti su Vakarų energetine sistema. Taip pat tai šansas vyresniųjų klasių moksleiviams pagilinti savo fizikos ir ekonomikos žinias, kas, tikime, bus naudinga jiems ateityje renkantis specialybę“, - pasakojo projekto organizatoriaus bendrovės „Lietuvos energija“ išorinės komunikacijos projektų vadovas Simonas Šorys.

Tokių pamokų, kurios organizuojamos ir kituose Lietuvos rajonuose, metu moksleiviai ne tik supažindinami su Lietuvos energetikos sistema, bet ir kviečiami dalyvauti konkurse. Kovo mėnesį konkurso iniciatoriai laukia moksleivių kompiuterinių prezentacijų tema „Elektros perdavimo linijos Lietuvoje: kaip geriau suderinti visuomenės ir žmogaus interesus“.

Ekskursijos metu sužinoję, su kokiomis problemomis susiduria naujų elektros linijų tiesėjai, moksleiviai kviečiami pateikti, jų nuomone, geriausius ir naudingiausius problemų sprendimo būdus. Kovo mėnesį projekto iniciatoriai darbų autorius pakvies į specialią konferenciją, o geriausius – apdovanos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius