Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 27

Moksleivių dainų šventės dalyviams nereikės baimintis nelaimių – Kalnų ir Vingio parkų estrados baigiamos suremontuoti

Kitos savaitės pabaigoje – liepos 6–8 dienomis – į Vilnių susirinks per 20 tūkst. Lietuvos moksleivių dainų šventės dalyvių. Renginiai vyks Vingio ir Kalnų parkuose, kurių estradoms buvo būtinas remontas, norint apsaugoti vaikus nuo galimų nelaimių. Skyrus tam apie 400 tūkst. Lt, remontas jau beveik baigtas.
Kalnų parke darbininkai ruošia estradą Moksleivių dainų šventei.
Kalnų parke darbininkai ruošia estradą Moksleivių dainų šventei. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Darbininkai vis dar pluša tiek Vingio, tiek Kalnų parkuose. Anot Vilniaus savivaldybės atstovų, remonto šių parkų vasaros estradoms reikėjo jau seniai, o prieš Moksleivių dainų šventę itin susirūpinta, kadangi baimintasi nelaimių.

Skirta apie 400 tūkst. Lt

Iš pradžių nesutarusios kuri – Vilniaus savivaldybė ar Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) – privalo skirti lėšų šiems remontams, vėliau finansiškai prisidėjo abi institucijos. ŠMM skyrė 300 tūkst. Lt, dar apie 100 tūkst. Lt pridėjo sostinės savivaldybė.

Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojo Antano Mikalausko teigimu, prieš du mėnesius buvo paskelbtas, o prieš mėnesį įvyko Vingio parko estrados sutvarkymo, Kalnų parko estrados, žiūrovų sektoriaus ir laiptų tarp sėdimų vietų sutvarkymo konkursai.

„Kalnų parkas yra valstybinis objektas, priklauso Vilniaus pilių valstybiniam kultūriniam rezervatui, bet Dainų šventė vyksta Vilniuje, tad pasitarę su meru nusprendėme nelaukti paskutinės dienos ir remontuoti“, – sakė A.Mikalauskas.

Antradienį prasidės repeticijos

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kalnų parke darbas verda.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kalnų parke darbas verda.

Vingio parke liepos 3 dieną įvyks pirmoji repeticija, tad čia darbai turi būti baigti iki sekmadienio. Liepos 3-iąją čia planuojamos nedidelės atidarymo iškilmės, tai darys viena dažus teikusių bendrovių, kurios dažais suolai nuspalvinti Lietuvos vėliavos spalvomis.

„Kalnų parko estrada jau baigta, teliko komisijai apžiūrėti ir priimti. Darbai atlikti kokybiškai ir manome, kad dabar dešimt metų būsime ramūs. Nes iki šiol būdavo taip: įšokame, truputį padirbame, pakeičiame keletą lentų ir tą patį vėl reikia daryti prieš kitą Dainų šventę. Dabar viską darėme iš pagrindų“, – kalbėjo A.Mikalauskas.

Tiesa, ar pavyks suremontuotas parkų estradas išsaugoti, labiausiai priklauso nuo žmonių, kurie ten lankosi. „Labai niokoja vandalai, ypač riedutininkai ir sportininkai, kurie treniruodamiesi šokinėja nuo suolo ant suolo“, – skundėsi A.Mikalauskas.

Kalnų parke žiūrovų sektorius vis dar nėra sutvarkytas, darbai šiek tiek atsilieka. Tačiau tikimasi vis dėlto iki sekmadienio viską pabaigti. Pirmoji repeticija Kalnų parke vyks tik liepos 5-ąją, tad, A.Mikalausko teigimu, blogiausiu atveju dar liks kelios dienos kitą savaitę.

„Kalnų parko scena ypač atidžiai remontuota, viskas pakeista iš pagrindų. Visos lentos išverstos, iš naujo suvirintos metalinės konstrukcijos. Vaikai, moksleiviai galės nesibaiminti, kad sulipus keliems šimtams šventės dalyvių kas nors gali sugriūti“, – kalbėjo A.Mikalauskas.

Su Pilių rezervatu nederino

Vilniaus savivaldybės atstovas įsitikinęs, kad geresne apsauga Kalnų parke turėtų rūpintis ir Vilniaus pilių valstybinis kultūrinis rezervatas, kadangi tai jo teritorija. Galbūt tartis su policijos pareigūnais.

Iš šios institucijos savivaldybė gavo raštą, kuriame klausiama, kas išdavė leidimus šiems darbams. Tačiau A.Mikalauskas įsitikinęs, kad jokio derinimo nereikėjo, kadangi naujų objektų niekas nestatė, tik suremontavo senuosius.

Apie 20 tūkst. šių metų Lietuvos moksleivių dainų šventės dalyvių turėtų pasirodyti trijų dienų renginiuose. Liepos 6-ąją Vingio parke šventę pradės Dainų dieną, Šokių diena šurmuliuos liepos 7-ąją „Siemens“ arenoje, o Dainų šventę vainikuos Ansamblių vakaras Kalnų parke liepos 8-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius