Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 02

Mokslininkų atradimų patentams registruoti skiriama finansinė parama

Kuriant sąlygas, kad laboratorijose mokslininkų padaryti atradimai taptų aukštos pridėtinės vertės produktais, skiriama finansinė parama patentams registruoti.
Laboratorija
Laboratorija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) šiam tikslui šiemet teigia numačiusi pusę milijono litų.

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia kreiptis dėl paramos apsaugoti pramoninės nuosavybės teises, apimančias išradimų patentus ir pramoninį dizainą, pranešė ŠMM.

Švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė sako, kad Lietuvos mokslininkams netrūksta naujomis idėjomis remtų atradimų, bet dažnai pristinga lėšų juos įvesti į tarptautinę idėjų paklausos apyvartą įsigyjant patentą.

„Tikimės, kad finansinė parama paskatins mokslo ir studijų institucijas atskirai ar drauge su įmonėmis drąsiau registruoti mokslinius atradimus taip apsaugant juos kaip savo nuosavybę. Pramoninės nuosavybės teisių apsauga atveria kelius į mokslo atradimų komercinimą ir inovatyvių, aukštos pridėtinės vertės produktų kūrimą“, – teigia N.Putinaitė.

Parama bus teikiama ne tik patentų išlaidoms padengti, bet ir dizaino registravimui, kreipiant dėmesį ne tik į sukurtus išradimus, technologijas, bet ir į inovatyvius dizaino sprendimus.

Finansinė parama patentams registruoti, anot ŠMM, turėtų paskatinti universitetus, mokslinių tyrimų institutus ir aukštųjų technologijų įmones glaudžiau bendradarbiauti kuriant inovatyvius gaminius ir aukštųjų technologijų verslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius