Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 01

Mokslo metų pradžią nutolino remontas

Rugsėjo 1-ąją savo mokyklose šventiškai pažymėję naujų mokslo metų pradžią, nuo rytojaus ne visi Vilniaus moksleiviai kibs į knygas ir sąsiuvinius. Septyniose sostinės mokyklose pamokos prasidės kiek vėliau, o pirmosios dienos bus skirtos pažintinei ir turistinei veiklai.
Į klases mokiniai ateis tik po savaitės ar dar vėliau.
Į klases mokiniai ateis tik po savaitės ar dar vėliau. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tokią išeitį teko rinktis toms mokykloms, kuriose iki šiol neužbaigti remonto darbai. Anot savivaldybės Švietimo departamento direktoriaus Gintaro Alfonso Petronio, šių mokyklų moksleivių ugdymas vyks, bet ne pamokose. „Rugsėjo 1–osios šventė įvyks, o po jos kelias dienas mokiniams bus organizuojamos ekskursijos, kitokia veikla. Mokyklos stengsis efektyviai panaudoti ugdymo planuose leistinas 10 dienų pažintinei ir turistinei veiklai“, – sakė G.A.Petronis.

Į pamokas – po savaitės ir vėliau

Kai kuriose mokyklose pamokos nevyks ilgiau nei savaitę. „Gabijos“ gimnazija, „Spindulio“ pagrindinė mokykla moksleivius į pamokas kvies tik rugsėjo 13 dieną, Karoliniškių gimnazijoje pamokos prasidės rugsėjo 8–ąją, pirmadienį, rugsėjo 6 dieną, skambučiai jau skambės „Minties“, J.Basanavičiaus gimnazijose ir Senamiesčio vidurinėje mokykloje.

Ilgiausiai remonto darbai užsitęs M.Biržiškos gimnazijoje. Anot G.A.Petronio, gimnazistai į savo klases galės rinktis ne anksčiau nei spalio antroje pusėje.

„Bet jiems neteks taip ilgai laukti pamokų, jie mokysis „Sietuvos“ vidurinėje mokykloje, pamokos vyks po pietų. M.Biržiškos gimnazija jau atsivežė didesnius baldus, savo kompiuterius. Abiejų mokyklų vadovai puikiai bendradarbiauja, todėl ugdymo procesas tikrai nenukentės“, – tikino G.A.Petronis.

Anot gimnazijos direktoriaus Valdemaro Kaupinio, priežasčių, kodėl taip ilgai užsitęsė remonto darbai, yra daug. „Užsitęsė paraiškos teikimas, dokumentų rengimas. Rangovo konkursas įvyko dar balandį, gegužę jau buvo galima pradėti dirbti. Tačiau rimtesni darbai prasidėjo tik liepos vidury“, – pasakojo gimnazijos direktorius.

Sostinės mokyklų renovacijai šiemet buvo skirta 24 mln. Lt: Vilniaus savivaldybė skyrė 1,4 mln. Lt, kiti pinigai gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius