Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 21

Kauno Tado Ivanausko vidurinės mokyklos gyvenimą seka elektroninė sistema

Kauno Tado Ivanausko vidurinės mokyklos bendruomenė pratinasi prie technologinių naujovių. Neseniai mokykloje įdiegta elektroninė raktų išdavimo ir registravimo sistema, praėjimo kontrolės sistema, elektroninis dienynas, tėvų informavimo, naudojantis elektroniniu dienynu ir SMS žinutėmis, sistema.
T.Ivanausko mokyklos bendruomenė dar tik pratinasi prie elektroninių naujovių. Penktadienį jos pristatytos ir miesto valdžiai
T.Ivanausko mokyklos bendruomenė dar tik pratinasi prie elektroninių naujovių. Penktadienį jos pristatytos ir miesto valdžiai / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Visa tai padaryta, kai vidurinėje įgyvendintas projektas „Elektroninių paslaugų diegimas mokykloje“. Savo ir savivaldybės skirtomis lėšomis technologines naujoves įdiegusi mokykla kol kas vienintelė Kaune, kurioje įgyvendintas šis projektas. Tačiau jos pavyzdžiu ketina pasekti ir kitos mieste esančios ugdymo įstaigos.

Žino apie vaiko gyvenimą

Jau kuris laikas Kauno T.Ivanausko mokykloje kiekvienas moksleivis, atėjęs į mokyklą, automatiškai registruojamas. Jeigu į mokyklą jis neatėjo arba iš jos išėjo, tuoj pat SMS žinute informuojami tėvai. Pašaliniai žmonės be leidimo patekti į mokyklą negali.

Internetu tėvai gali pamatyti, kokiais pažymiais vaikas įvertintas, kokios užduotys jam skirtos namuose, kokius kontrolinius darbus rašė, kiek pamokų praleido, kiek iš jų pateisintos. Tokia sistema drausmina mokinius, nes jie žino, kad apie juos viską sužinos tėvai arba globėjai

Pasak mokyklos vadovų, ši sistema itin aktuali šiuo metu, nes nemažos dalies moksleivių tėvai dirba užsienyje.

„Sistema leidžia tėvams per atstumą sekti ir, jei reikia, kontroliuoti vaiko gyvenimą. Internetu tėvai gali pamatyti, kokiais pažymiais vaikas įvertintas, kokios užduotys jam skirtos namuose, kokius kontrolinius darbus rašė, kiek pamokų praleido, kiek iš jų pateisintos. Tėvai taip pat gali parašyti laišką ne tik klasės vadovui, bet ir atskirų dalykų mokytojams, be to, gali susipažinti su mokyklos dokumentais, tvarkos taisyklėmis. Tokia sistema drausmina mokinius, nes jie žino, kad apie juos viską sužinos tėvai arba globėjai“, – pasakojo mokyklos direktorius Sigitas Alubauskas.

Elektroniniu bilietu, kuris yra tarsi tobulesnis moksleivio pažymėjimas, mokiniai gali naudotis bibliotekoje, valgykloje. Bilietas atlieka ir savo tiesioginę funkciją – galioja viešajame transporte.

Kontroliuoja ir pedagogus

T.Ivanausko vidurinėje įdiegus naują sistemą kontroliuojami ir mokytojai. Mokyklos vadovai žino, kuris mokytojas neatvyko į darbą, kuris pavėlavo, kuris nedalyvavo viename ar kitame posėdyje, ar buvo kvorumas, koks nutarimas pasėdyje buvo priimtas, jas paėmė vieno ar kito kabineto raktą, kada jį grąžino.

Mokyklos vadovams iš karto aišku, kada mokytojai pildė dienyną. Jeigu pedagogai jo nepildė, tokių mokytojų pavardės atsiduria sąrašo viršuje ir įrašomos kita spalva.

Tačiau elektroninė sistema skirta ne tik kontrolei. Pasak mokyklos vadovo, ji pasitarnauja rengiant ataskaitas, suvestines: parodoma, kiek klasėje, mokykloje yra labai gerai besimokančių mokinių, koks kiekvieno mokinio pažangumo vidurkis, praleistų ir pateisintų ir nepateisintų pamokų skaičius. Be to, iš vienos mokyklos duomenis galima greitai ir lengvai perkelti į kitą mokyklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius