-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 19

Motinystės pašalpą gavusi moteris ir jos darbdavys išteisinti

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį dėl motinystės išmokų.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Jis apeliacine tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl Šilalės rajono apylinkės teismo nuosprendžio teisėtumo, kurioje Ingrida Bitinė ir jos darbdavys antstolis Vladimiras Ševčenka buvo kaltinami suklastoję dokumentus, įrašant juose neteisingus duomenis apie išmokėtą atlyginimą už darbą antstolio kontoroje ir taip sukčiavimo būdu moteris įgijus teisę gauti nepagrįstai didesnę motinystės pašalpą.

Pirmosios instancijos teismas kaltinamuosius buvo nuteisęs laisvės atėmimu dvejiems metams, atliekant bausmę pataisos namuose, taip pat iš jų solidariai priteisęs turtinę žalą Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Tauragės skyriui.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismas kaltinamųjų apeliacinius skundus tenkino ir juos išteisino. Teismas neįžvelgė nusikaltimų požymių.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad Ingrida Bitinė antstolio kontoroje realiai dirbo – tvarkė archyvą, darbo laikas pažymėtas darbo apskaitos žiniaraštyje, už atliktą darbo gavo atlygį.  Išteisintosios darbdavys, sudaręs galimybę papildomai dirbti kitą darbą, žinojo apie moters nėštumą, suprato, kad nuo jos draudžiamųjų pajamų dydžio priklausys motinystės pašalpos dydis priėmus ją dirbti antstolio kontoroje, neieškojo ar nerado priežasčių leidimui dirbti kitą darbą atšaukti. Apygardos teismas pažymėjo, kad Lietuvos Respublikos teisės aktai bei byloje pateikti statistiniai duomenys apie archyvo tvarkytojo darbo užmokesčio dydį neleidžia daryti išvados, jog kaltinamajai negalėjo būti mokamas atitinkamo dydžio atlyginimas.

Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegijos nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius