-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 24

Jūros šventės mugę aplankiusi Dalia Grybauskaitė: „Čia tikros atostogos“

Klaipėdoje jau prasidėjo šventinė prekyba – mugės dalyviai savo prekystalius išsidėliojo dar nedavus starto pačiai šventei. Skubama prisivilioti kuo daugiau pirkėjų, mat leidimai įsikurti Jūros šventės šurmulyje kai kuriems prekybininkams kainavo net 315 eurų.
Dalia Grybauskaitė Jūros šventėje
Dalia Grybauskaitė Jūros šventėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiemet Jūros šventės mugėje maždaug 100 prekybininkų mažiau, nei pernai. Tuomet dėl remontuojamo tilto jie  galėjo kurtis ir Pilies gatvėje. Šiemet reikia įsitekti ruože nuo Danės skvero iki Šiaurinio rago. Taip į vieną gretą sustojo 670 prekybininkų. Visi konkuravo dėl geriausių vietų. Brangiausiai už galimybę prekiauti Jūros šventės mugėje teko pakloti  315 eurų, mažiausiai – 72 eurus. Pirmenybė buvo teikiama autentiškiems gaminiams.

„Konkurencija didelė, tad pirmenybę teikiame rankų darbo gaminiais prekiaujantiems prekybiniams, taip pat pristatantiems sertifikuotus produktus. Pastebime, kad per kelerius metus žymiai išaugo tokių prekybininkų, tad siūlančiųjų menkavertes prekes mugėje natūraliai mažėja“, – pasakojo VšĮ „Jūros šventė“ direktorius Romandas Žiubrys.

Kaip tik autentiškos prekės labiausiai ir patraukė šalies Prezidentės dėmesį. Tačiau atverti piniginės D.Grybauskaitė nebuvo linkusi.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė Jūros šventėje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė Jūros šventėje

„Pirkti nieko nenoriu, bet pasidomėti, ką parduoda, kaip džiaugiasi švente. O svarbiausiai – pabūti su žmonėmis. Klaipėda – ypatingas, jūrinis miestas. Jo žmonės laisvesni, dinamiškesni ir daugiau šypsosi. Ir čia atvažiavus pajunti  – nejaugi atostogos, – šventės įspūdžiais dalinosi Prezidentė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius