Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 09 16

Muziejuje – mažai kam žinoma M.K.Čiurlionio kūrybos pusė – fotografija

Nacionaliniame M.K.Čiurlionio dailės muziejuje tęsiami renginiai, skirti genialiam menininkui atminti. Šįkart kauniečiai kviečiami dalyvauti fotografijos konkurse.
Sulūžusioje lovoje
Sulūžusioje lovoje / M.K.Čiurlionio nuotr.

Ketvirtadienį muziejuje vyksiančiame renginyje „M.K.Čiurlionis mieste“ bus pristatoma vis dar mažai žinoma menininko kūrybos pusė – fotografija. Apie M.K.Čiurlionio fotografiją plačiau prabilta vos prieš dešimtmetį, švenčiant menininko 125-ąsias gimimo metines. Universalus menininko talentas suteikia jam dar vieną – fotografo vardą.

M.K.Čiurlionio nuotr./Vyras laive
M.K.Čiurlionio nuotr./Vyras laive

Konkursas „M.K.Čiurlionis mieste“ prasidės 11 val. dalyvių registracija M.K.Čiurlionio galerijoje (V.Putvinskio g. 55). Dalyviams nereikia iš anksto ruoštis konkursui, tik svarbu nepamiršti fotoaparato ir geros nuotaikos. Susirinkusiems į konkursą bus siūlomos devynios temos, kurias organizatoriai sugalvojo remdamiesi M.K.Čiurlionio dailės kūryba. Pasirinkę tris širdžiai ir fotoaparatui artimesnes temas, dalyviai turės tris valandas laiko klajonėms mieste. Per šį laiką reikės nufotografuoti penkiolika kadrų (po penkis kiekvienai kūrybos temai) ir 15 val. grįžti į muziejų su jau perrašytomis fotografijomis į skaitmeninę laikmeną.

„Kol komisija, kurios nariai – Mindaugas Kavaliauskas, Elena Balsiukaitė ir Daina Kamarauskienė – aiškinsis, kuris iš dalyvių vertas geriausiojo vardo ir pagrindinio prizo, dalyvius ir visus, kuriems įdomus fotografijos menas, kviesime susipažinti su M.K.Čiurlioniu – fotografu. Menotyrininkė Ieva Vaičaitytė pristatys specialiai parengtą pranešimą apie dailininko fotografijas, kurias bus galima ir pamatyti“, – sakė renginį organizuojantys muziejininkai.

Komisijai baigus darbą, 16 val., įvyks visų dalyvių fotografijų peržiūra ir geriausiųjų apdovanojimai. Tačiau tą dieną renginys nesibaigs. Nuo penktadienio iki sekmadienio (rugsėjo 17-19 dienomis) visas dalyvių fotografijas bus galima pamatyti Čiurlionio galerijoje muzikos salėje, ekrane.

Dalyvauti renginyje-konkurse muziejininkai kviečia moksleivius ir studentus, mokytojus ir profesorius, mėgėjus ir profesionalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius