Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 02

Muzikos uostas priviliojo beveik pusę milijono svečių (nuotraukos)

Savaitgalį Klaipėdoje surengta 51-oji Jūros šventė su kaupu išpildė savo šūkį „Švartuokis muzikos uoste“. Muzikuojančiųjų gatvėse, skveruose ir koncertų scenose tikrai nestigo. Nenuvylė ir lankytojų pamėgta tradicinė amatų mugė bei kiti originalūs renginiai.
Jūros šventė
Jūros šventėje apsilankė gausybė žmonių iš visos Lietuvos. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Šiųmetėje Jūros šventėje pramogų susirado tiek vaikai, tiek suaugusieji ar senjorai. Dauguma renginių buvo nemokami, o  mieste grojo ir šoko ne tik profesionalūs kolektyvai, bet ir mėgėjai – visi kartu kūrė muzikuojančio uosto įvaizdį. Tikėtina, pasitvirtino ir organizatorių prognozės, kad šiemet šventėje dalyvaus apie pusė milijono žmonių.

Iškilmingas šventės startas

Uostamiestis šventei ruošėsi jau penktadienio rytą: tai vienur, tai kitur prasidėjo renginiai, vidurdienį vartus atvėrė amatų mugė. Joje netrūko įvairių skanumynų, medienos, vario dirbinių, gaminių iš lino, tradicinės kareiviškos košės, rūkytos žuvies ir alaus. Buvo ir prekeivių iš Latvijos, kurie kainas rašė latais. 

Pirmosios šventės dienos vakarą, 19 val. miestu žygiavo tradicinė eisena, kurioje dalyvavo jūrinės ir kranto krovos bendrovės. Kai kurios iš jų puikavosi nauja technika, kitos kaip įmanydamos stengėsi įvykdyti šventės organizatorių pageidavimą pasipuošti jūros tematika.

Šventinę eiseną savo ritmais palaikė įvairūs orkestrai iš visos Lietuvos. Jie vėliau grojo koncerte „Vario audros“ ir kasryt žadino visus pučiamųjų instrumentų ir būgnų garsais įvairiose miesto vietose. Šurmuliuojanti eisenos dalyvių ir juos stebinčiųjų minia netrukus persikėlė į Kruizinių laivų terminalą, kuriame vyko šventės atidarymo koncertas.

Jame iš Klaipėdos kilę dainininkai atliko „Prie jūros gimusių dainas“. Sveikinimo žodžiai skambėjo garbingas sukaktis mininčioms organizacijoms. Viena iš jų – Lietuvos karinės jūrų pajėgos, rugpjūčio 1-ąją paminėjusios 75-ąsias įkūrimo metines.

Sužavėjo cirkas

Šeštadienį klaipėdiečius ir miesto svečius pakiliai nuteikė grįžęs vasariškas oras, tad uostamiesčio gatvės ir skverai buvo sausakimši. Kalvystės pleneras „Keturi vėjai“ Klaipėdos piliavietėje dėl bendro tikslo subūrė kalvius iš kelių šalių – visi jie kūrė skulptūrą-vėjarodį ir sekmadienio vakarą jį padovanojo miestui.

Smiltynėje tris dienas šurmuliavo Žvejo kiemo šventė „Žuvys išgalvojo giesmes“, kurioje apsilankė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šventės lankytojai turėjo galimybę pavaikštinėti po mugę, įsigyti suvenyrų ir papramogauti. 

„Memelio miesto“ teritorijoje tris dienas trukusi cirko ir gatvės meno fiesta nepaliko abejingų –  vieni stebėjosi neįprastu žanru, kiti smagiai šėlo interaktyviuose pasirodymuose. Cirko fiestoje dalyvavo menininkai ir prestižinių cirko meno apdovanojimų laureatai iš 10-ies pasaulio šalių.

Šeštadienį vakare, dar nesulaukus vidurnakčio, uostamiesčio dangų nuspalvino fejerverkų lietus. 

Vėlyva ryto pradžia

Sekmadienio rytą, paskutinę Jūros šventės dieną, miestas atrodė ištuštėjęs: panašu, kad dvi dienas linksminęsi poilsiautojai pavargo, tad anksti keltis ir vėl pulti į renginių sūkurį neskubėjo. Įdienojus gatvės vėl prisipildė šventinio šurmulio: kas nespėjo anksčiau, lankėsi tautodailės dirbinių mugėje, mėgavosi maistu lauko kavinėse. Svarbiausiu  tos dienos akcentu ir laukiamiausiu įvykiu tapo britų atlikėjo Mikos koncertas Kruizinių laivų terminale. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius