Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 25

Mykolas Majauskas grasinimais kaltina „Lietuvos geležinkelių“ vadovą Stasį Dailydką, pastarasis tai neigia

Kilus skandalui dėl premjero patarėjo Mykolo Majausko skambučių valstybinių įmonių vadovams, jis teigia, kad jam grasino „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Stasys Dailydka. Pastarasis tvirtina, kad telefoninio pokalbio teiginius patarėjas interpretuoja neteisingai ir kaltinimus grasinimais kategoriškai neigia.
Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad Mykolas Majauskas (kairėje) turi jo įgaliojimus veikti.
Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad Mykolas Majauskas (kairėje) turi jo įgaliojimus veikti. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Premjero patarėjas pranešė policijai nurodęs, jog lapkričio 18 dieną S.Dailydka telefonu jam kalbėjo „apie jaunus ir energingus žmones, kurie, padarę klaidų, kartais būna baudžiami, ir po to jiems būna sunku atsikelti“.

M.Majauskas BNS sakė daugiau nieko negalintis komentuoti.

S.Dailydka BNS sakė su premjero patarėju kalbėjęs plačiąja prasme – kad tokiais skambučiais M.Majauskas gali susigadinti karjerą ir reputaciją.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Stasys Dailydka
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Stasys Dailydka

„Atsiriboju nuo tokių M.Majausko pareiškimų ir kaltinimų grasinimais. Mane labai nustebino jo skambutis ir siūlymas išmokėti valstybei 250 mln. litų. Jis paklausė, su kokiu banku dirba „Lietuvos geležinkeliai“ ir buvo pats pasiryžęs skambinti jo atstovams, prašyti geležinkeliams atitinkamo dydžio paskolos. Jam pasakiau, kad jis jaunas žmogus, turi šeimą, o tokiais skambučiais gali sau pakenkti, turėdamas omenyje ateities karjerą bei pareigūno reputaciją. Paties pokalbio turinio viešojoje erdvėje neeskalavau, nenorėdamas nei konfliktuoti su žmogumi, nei kaip nors jam pakenkti. Kategoriškai atmetu kaltinimus dėl mano žodžių, ištrauktų iš konteksto“, – BNS sakė geležinkelių vadovas.

M.Majauskas, be to, kreipėsi į teisėsaugos institucijas, prašydamas išsiaiškinti, kas lapkričio 24-osios vakarą į jo dukros vežimėlį, saugomą namo laiptinėje, įdėjo atlenkiamą peilį.

Mykolas Majauskas kreipėsi į teisėsaugos institucijas, prašydamas išsiaiškinti, kas lapkričio 24-osios vakarą į jo dukros vežimėlį, saugomą namo laiptinėje, įdėjo atlenkiamą peilį.„Nemėgstu sąmokslo teorijų, tačiau neturiu teisės rizikuoti savo brangiausių žmonių sveikata ir ramybe. Jei tai kvaili juokai, tegul pareigūnai išsiaiškina ir pareikalauja atsakomybės, jei tai grasinimas, susijęs su mano tiesioginiu darbu, tai mano atsakas – viešumas ir tikėjimas teisėsaugos profesionalumu“, – pranešime spaudai sakė premjero patarėjas.

S.Dailydka BNS teigė, kad jis nežino M.Majausko gyvenamosios vietos adreso ir yra niekuo dėtas dėl peilio.

„Aš nežinau, kur M.Majauskas gyvena: ar bute, ar name, kiek ir kokio amžiaus jis turi vaikų ir man tai nerūpi. Gal kažkas su žmogumi yra negerai? Jeigu jam kas nors kelia nerimą, žinoma, tegu aiškinasi su specialistais. Šiuo atžvilgiu dėl savęs esu ramus“, – BNS sakė geležinkelių vadovas.

Anot jo, M.Majausko skambutis jį pribloškė, tačiau kaltinimai grasinimais – šokiravo.

Pasak spaudos, M.Majauskas nurodė bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“, kad valstybei reikia 250 mln. litų – jeigu ne dividendais, tai mažinant jos įstatinį kapitalą ir taip išmokant grynuosius pinigus.

Anot M.Majausko, neefektyvi yra ir valstybės valdomų elektros energetikos įmonių kapitalo struktūra, o dividendų valstybei jos žada tik 2012 metais.

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad M.Majauskas turi jo įgaliojimus veikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius