-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 03

N.Puteikis: Šalia Palangos tilto iškirtus pušyną norima statyti daugiaaukščius pastatus

Verslininkai netoli Palangos tilto brandaus pušyno vietoje užsimojo statyti daugiaaukščius pastatus, pranešė Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas Naglis Puteikis.
Palanga
Palanga / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Verslininkų norai – visiškai nauja statyba istorinėje aplinkoje, kuri ne tik labai smarkiai padidintų užstatymo intensyvumą, bet ir sudarkytų valstybės saugomą Palangos miesto istorinę dalį, teigiama N.Puteikio pranešime.

Anot jo, į Kultūros paveldo departamentą kreipėsi verslininkai, norintys statyti daugiaaukščių (iki 6-ių aukštų) pastatus netoli Palangos tilto į jūrą. UAB „Baltijos aktima“ nori pastatyti 10 000 kv. metrų gydyklų kompleksą su konferencijų salėmis, viešbučių kompleksu Basanavičiaus gatvės pabaigoje, mineralinio vandens gręžinio (biuvetės) vietoje. Dabar šiame sklype Basanavičiaus g. 46A ir 48 – brandus pušynas.

Kaip rašoma N.Puteikio išplatintame pranešime, verslininkai bandė įtikinti paveldosaugininkus, kad daugiaaukščių pastatų kompleksas nežalos Palangos istorinio centro vertingųjų savybių, atgaivins sklype esančius mineralinių vandenų gręžinius.

Paveldosaugininkų teigimu, šioje statyboms numatytoje vietoje niekada nebuvo užstatymo, o tarpukario metais vamzdžiai nuo esančių mineralinių vandenų buvo nutiesti už Palangos senamiesčio ribų.

„Verslininkų norai – visiškai nauja statyba istorinėje aplinkoje, kuri ne tik labai smarkiai padidintų užstatymo intensyvumą, bet ir sudarkytų valstybės saugomą Palangos miesto istorinę dalį“, – teigiama N.Puteikio pranešime.

Be to, teigiama, jog verslininkų planai prieštarauja ne tik šiuo metu galiojančiam specialiajam planui, kuris šiame sklype nenumato jokio užstatymo, bet ir 2006 m. priimtam Valstybinės kultūros paveldo komisijos sprendimui, kuriuo kategoriškai pasisakyta prieš bet kokais statybas šioje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius