-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 15

Nacionaline antidiskriminacine programa bus siekiama įtvirtinti asmenų lygybę

Ministrų kabinetas pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateiktam Nacionalinės antidiskriminacinės programos 2009-2011 metų projektui. Per tris metus jam įgyvendinti iš viso numatyta skirti virš 8,5 mln. litų, iš kurių didžioji dalis – Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšos.
Temos: 1 Diskriminacija

Šios programos tikslas – tirti diskriminacijos apraiškas ir priežastis visose gyvenimo srityse. Ugdyti pagarbą žmogui, teisinį visuomenės sąmoningumą, tarpusavio supratimą, toleranciją lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ir pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės ar religijos pagrindu.

Taip pat siekiama sudaryti palankesnes sąlygas veikti nevyriausybinėms organizacijoms, kurios dirba žmogaus teisių gynimo srityje. Tokiu būdu norima jas paskatinti būti aktyvesnėmis, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

Įgyvendinant minėtą programą, prireikus gali būti tobulinama nediskriminacijos teisinė bazė, ieškoma priemonių, kaip veiksmingiausiai įgyvendinti tokius pokyčius.

Taip pat žadama atlikti diskriminacijos srities tyrimus, apžvalgas ir studijas, organizuoti antidiskriminacines visuomenės informavimo ir švietimo kampanijas. Daug dėmesio būtų skiriama seminarams ir mokymams organizuoti antidiskriminacijos, tolerancijos ir žmogaus teisių bei laisvių klausimais.

Ypač bus siekiama sustiprinti internete skelbiamos informacijos, skatinančios įvairių žmonių grupių netoleravimą ir kurstančios neapykantą prieš tokias grupes, kontrolę.

Šiemet programai įgyvendinti numatyta skirti 1 mln. 63 tūkst. litų. Iš jų 563 tūkst. litų sudaro valstybės biudžeto, o 500 tūkst. litų – Europos struktūrinių fondų (ESF) lėšos.

2010 metams numatyta skirti 3 mln. 690 tūkst. litų (atitinkamai 1,79 mln. ir 1,9 mln. litų valstybės biudžeto ir ESF lėšų). 2011 metais – 3 mln. 255 tūkst. litų (atitinkamai 1,155 mln. ir 2,1 mln. litų valstybės biudžeto ir ESF lėšų).

Taigi iš viso iš Europos struktūrinių fondų numatyta skirti 4,5 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius