-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 19

Nacionalinį diktantą bus galima rašyti ir internetu

Šeštadienį savaitraštis „Atgimimas“ kartu su Nacionaliniu radiju ir televizija jau penktą kartą kviečia visus Lietuvos gyventojus bei užsienyje gyvenančius lietuvius rašyti Nacionalinį lietuvių kalbos diktantą.
Rašomas diktantas
Rašomas diktantas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Internetas

Šįmet jį bus galima rašyti ir internetu, taip pat šis diktantas bus išskirtinis ir tuo, kad jo metu bus renkamas sunkiausios rašybos žodis, teigiama LRT pranešime spaudai. 

Nacionalinio diktanto organizatoriai atkreipia dėmesį, kad elektroniniu būdu diktantą rašantys gyventojai negalės varžytis dėl Raštingiausio piliečio/ės vardo. Tačiau technologinė naujovė, pasiūlyta bendrovės „Microsoft“, suteiks galimybę kiekvienam norinčiam pasitikrinti lietuvių kalbos žinias ir taip prisidėti prie kasmet vis gausėjančios diktanto dalyvių bendruomenės. Tai bus patogu tiems, kas diktanto metu negalės atvykti į savivaldybes ar atstovybes užsienyje, bei tiems, kurie norės rašyti diktantą anonimiškai.

Šiemet Nacionalinio diktanto dalyviai kviečiami rinkti sunkiausios rašybos lietuvišką žodį. Kiekvienas dalyvis galės parašyti, koks jam yra sunkiausiai rašomas žodis. Dalyvių taip pat bus prašomi atsakyti į klausimą, kodėl jie dalyvauja Nacionalinio diktanto konkurse. 

Šiemet Nacionalinio diktanto dalyviai kviečiami rinkti sunkiausios rašybos lietuvišką žodį. Kiekvienas dalyvis galės parašyti, koks jam yra sunkiausiai rašomas žodis. Dalyvių taip pat bus prašomi atsakyti į klausimą, kodėl jie dalyvauja Nacionalinio diktanto konkurse.

Nacionalinio diktanto konkurso pirmasis turas vyks kovo 27-ąją. Diktantą rašyti galima visose Lietuvos savivaldybėse ir Lietuvos atstovybėse užsienyje. Kai kuriose šalyse ambasados dėl diktanto dirba ir naktį, nes jis rašomas neatsižvelgiant į laiko skirtumą. Nacionalinis diktantas bus rašomas ir Lietuvos aklųjų bibliotekoje Vilniuje.

Specialiai diktantui sukurtas tekstas bus skaitomas per Lietuvos radijo pirmąją ir Lietuvos televizijos antrąją programas bei transliuojamas internetu - Lietuvos radijo ir televizijos portale lrt.lt.

Diktantas bus rašomas ant savaiminio kopijavimo popieriaus, tad vieną parašyto teksto kopiją konkurso dalyviai galės pasilikti ir, paskelbus diktanto tekstą, patys pasitikrinti, kiek klaidų padarė.

Originalus diktanto tekstas bus paskelbtas balandžio 1 dieną interneto svetainėje diktantas.lt bei balandžio 2-ąją savaitraštyje "Atgimimas".

Finalas ir raštingiausio piliečio apdovanojimas vyks gegužės 8-ąją. Jam atiteks 4 tomų enciklopedijų rinkinys "Lietuva". Visi kiti finalo dalyviai gaus paskatinamuosius "Alma littera" leidyklos prizus.

Nacionalinį diktantą organizuoja savaitraštis "Atgimimas" bei Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius