-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 10

Nacionalinio transplantacijos biuro vadovas A.Bagotyrius – atleidžiamas: skirta nuobauda, negaus išeitinės

Trečiadienis – paskutinė darbo diena Nacionalinio transplantacijos biuro vadovui Artūrui Bagotyriui, kurį darbuotojai kaltino dėl mobingo ir seksualinio priekabiavimo. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys atleidžia biuro vadovą, kuris šiuos kaltinimus neigė, taip pat jam skyrė ir griežtą papeikimą, remiantis ministerijos tyrimo išvadomis.
Artūras Bagotyrius
Artūras Bagotyrius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ministras pasirašė įsakymą dėl Nacionalinio transplantacijos biuro vadovo atleidimo. Jis yra atleidžiamas šalių sutarimu, be išeitinės kompensacijos. Biuro vadovo paskutinė darbo diena yra šis trečiadienis“, –15min sakė ministro atstovas spaudai Tomas Bagdonas.

Jo teigimu, ministerijos komisijos prieš mobingą darbe pateiktą medžiagą ir faktus įvertinęs ministras A.Bagotyriui skyrė ir tarnybinę nuobaudą – griežtą papeikimą.

15min praėjusią savaitę skelbė vieno įstaigos darbuotojo liudijimą apie neįtikėtinus A.Bagotyriaus poelgius su darbuotojais, netrukus po to jis ministrui įteikė prašymą išeiti iš darbo.

Skundą dėl galimo įstaigos vadovo mobingo ir seksualinio priekabiavimo dar pavasarį parašė viena biuro darbuotoja, vėliau prie skundo prisijungė ir daugiau jų.

Apie darbo ir vadovo elgesio niuansus 15min papasakojo biuro darbuotojas Mindaugas Masedunskas, jis taip pat yra gavęs ir pranešėjo statusą, nes pranešė apie galimą A.Bagotyriaus darbo pažeidimą, kadangi šis galėjo samdyti teisininkus gynybai prieš Valstybinės darbo inspekcijos tyrimą.

Netrukus sutartis dėl teisininkų paslaugų, anot pranešėjo, buvo nutraukta, tačiau inspekcija, kaip ir kitos institucijos – Sveikatos apsaugos ministerija, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, tęsė tyrimus.

Būtent po šių tyrimų išvadų ministras A.Dulkys ir nusprendė atleisti A.Bagotyrių bei skirti jam tarnybinę nuobaudą.

Kaltinimus dėl mobingo ir seksualinio priekabiavimo A.Bagotyrius neigė, tačiau tiesiogiai kalbėti su 15min žurnalistu atsisakė ir tai perdavė per atstovę spaudai Ievą Radzevičiūtę.

A.Bagotyrius Nacionaliniam transplantacijos biurui vadovauja nuo 2019 metų gruodžio.

Jis laimėjo konkursą, kuriame dalyvavo 14 pretendentų, galiausiai po pokalbio su dviem atrinktaisiais vadovą paskyrė tuometinis ministras Aurelijus Veryga.

A.Bagotyrius yra įgijęs ekonomikos ir visuomenės sveikatos mokslų magistrą, turi daugiau nei 20 metų vadovaujamo darbo patirtį.

Jis ėjo direktoriaus pavaduotojo pareigas Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, taip pat buvo Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros generalinio direktoriaus pavaduotoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius