Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 25

Naglis Puteikis balandį praleido daugiau kaip pusę Seimo posėdžių

Mišrios Seimo narių grupės atstovas Naglis Puteikis balandį praleido daugiau kaip pusę plenarinių posėdžių, kuriuose fiksuojamas parlamentarų lankomumas.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Naglis Puteikis

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį vienbalsiai patvirtino, kad parlamentaras nedalyvavo penkiuose iš devynių posėdžių, kuriuose buvo numatytas balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, ir nepateikė pateisinančių dokumentų.

Seimo etikos sargai gavo parlamentaro raštišką paaiškinimą, kad posėdžius praleido dėl tėvo ligos, tačiau nusprendė, kad to nepakanka pateisinti praleistiems posėdžiams.

N.Puteikis BNS sakė esąs įsitikinęs, jog tokio rašto turėję užtekti.

„Galėjau pristatyti išrašą dėl tėvo ligos, bet man pirmininkas nepasakė, kad turiu pristatyti išrašą. Aš viską smulkiai nurodžiau paaiškinime“, - tvirtino parlamentaras.

Gavusi Etikos ir procedūrų komisijos išvadą Seimo valdyba spręs dėl parlamentaro atlyginimo sumažinimo. Seimo statutas numato, kad parlamentarui be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu.

Remiantis Etikos ir procedūrų komisijos išvadomis, atlyginimas sumažinamas Seimo valdybos sprendimu. Suma, kuria sumažinamas Seimo nario atlyginimas, išskaitoma iš Seimo nario artimiausio mėnesio atlyginimo. Seimo valdybos sprendimas dėl atlyginimo sumažinimo gali būti skundžiamas Seimui per 15 dienų nuo sprendimo priėmimo dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius