-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 30

Naikinamos apskričių administracijos nuleidžia vėliavas

Į reformos sūkurį patekusių apskričių administracijų darbuotojams trečiadienis – paskutinė darbo diena. Nuo liepos 1 dienos dešimt apskrities administracijų yra naikinamos.
Trečiadienį apskrities administracijos vėliava buvo nuleista, dabar čia plėvesuoja trispalvė.
Trečiadienį apskrities administracijos vėliava buvo nuleista, dabar čia plėvesuoja trispalvė. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Klaipėdos apskrities viršininko administracijos darbuotojai, savivaldybių merai, buvę viršininkai ir kiti garbingi svečiai trečiadienio vidurdienį rinkosi prie pastato, kur buvo nuleista įstaigos vėliava. Ji ir kiti administracijos atributai perduoti dviems muziejams. Vėliava, mėtraštis, viršininko regalijos, herbas ir garbės ženklas perduoti Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriui Jonui Geniui. Pasak apskrities viršininko Arūno Burkšo, paskutinis garbės ženklas yra skiriamas visiems, prisidėjusiems prie apskrities gerbūvio.

„Visus atributus laikysime ne stalčiuje, o eksponuosime arba Mažosios Lietuvos istorijos arba Pilies muziejuje, ką padarėme ir su miesto mero regalijomis. Jos žiūrimos, mėgstamos, daugelis iš arti jų nėra matę“, – sakė J.Genys.

Atributai, susiję su jūra bei Kuršių mariomis perduoti Jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei.

Vadovavo penki viršininkai

Per penkioliką metų Klaipėdos apskrities viršininko administracijai vadovavo penki viršininkai. Pirmasis juo buvo Jurgis Aušra, vėliau vadovavo Laisvūnas Kavaliauskas, vienintelė moteris – Virginija Lukošienė, sepynerius metus darbavosi Vytautas Rinkevičius, o likvidavimo procesu teko rūpintis Arūnui Burkšui.

V.Lukošienė prognozavo, kad po kelerių metų panaikintas administracijas vėl bus sumanyta atkurti.L.Kavaliauskas teigė, kad jam dirbant didžiausias dėmesys buvo skiriamas žemės reformai. Ir šiandien buvęs viršininkas yra išlaikęs indelį nuo margarino su jame patalpintais grūdais.

„Atnešė močiutė ir pasakė: Viršininke, nuo tavęs priklauso, ar šie grūdai sudygs ar ne. Deja, grūdai liko šiame indelyje, nes jos sklypo situacija buvo labai sudėtinga. Ant 30 ha buvo pastatyti kolūkio pastatai, žemės išdalintos, statinius įsigijo verslininkai“, – pasakojo L.Kavaliauskas. Jis teigė, kad apskričių naikinimas nebuvo reikalingas žingsnis. Anot jo, tokios institucijos yra visoje Europoje, daugelyje pasaulio vasltybių, reforma galėjo paliesti tik funkcijų paskirstymą.

 

J.Andriejauskaitės nuotr./A.Burkaas vėliavą ir kitus atributus perdavė muziejaus direktoriui J.Geniui.
J.Andriejauskaitės nuotr./A.Burkšas vėliavą ir kitus atributus perdavė muziejaus direktoriui J.Geniui.


 

 

J.Andriejauskaitės nuotr./Regalijos
J.Andriejauskaitės nuotr./Regalijos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius