Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 09

Naikins Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos skyrius apskrityse

Teisingumo ministro sprendimu, optimizuojant Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos veiklą, bus panaikinti šios institucijos regioniniai skyriai apskrityse. Taip pat bus iš esmės peržiūrima ir visa vartotojų teises ginančių institucijų struktūra bei funkcijos.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius pritarė „saulėlydžio“ darbo grupės, kuriai pavesta peržiūrėti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos veiklą, siūlymui atsisakyti šios institucijos regioninių skyrių apskrityse. Ministro pavedimu, artimiausiu metu turės būti panaikinti visi 10 regioninių skyrių. Tai įgyvendinus bus užtikrinta aiškesnė ir gyventojams patogesnė institucinė struktūra, teigiama išplatintame pranešime.

„Panaikinus šiuos skyrius, dėl vartotojų teisių pažeidimų piliečiai galėtų kreiptis į kiekvienoje savivaldybėje veikiantį Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos skyrių arba tiesiai į konkrečius vartotojų skundus nagrinėjančių institucijų padalinius, pvz. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Konkurencijos tarnybos, Ryšių reguliavimo tarnybos ir kitas. Taip bus patogiau ir greičiau patiems piliečiams, be to panaikinsime nereikalingą funkcijų dubliavimą ir sutaupysime biudžeto lėšų“, – sako teisingumo ministras.

Naikinti šios institucijos regioninius skyrius apskrityse rekomenduojama ir Valstybės kontrolės pateiktose audito išvadose.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba per pastaruosius metus ženkliai išsiplėtė – pareigybių skaičius nuo 2006 m. iki 2008 m. padidėjo nuo 71 iki 101. Iš jų regioniniuose apskričių skyriuose dirba 24 darbuotojai.

Iš viso šiuo metu vartotojų teisių apsauga Lietuvoje rūpinasi 18 valstybės ir 60 savivaldybės institucijų, viešoji įstaiga Europos vartotojų centras bei 20 vartotojų asociacijų. Dauguma jų yra priskirtos skirtingų valstybės institucijų pavaldumui, o jų vykdomos funkcijos dubliuojasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius