Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 28

Naikintuvų kilimo-nusileidimo taku Zokniuose bėgs kariai ir civiliai

Pažymint Lietuvos narystės NATO ir NATO oro policijos misijos dešimtmetį, penktadienį pirmą kartą Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose vyks kariuomenės ir visuomenės bėgimas naikintuvų kilimo-nusileidimo taku „Runway Run 2014“.
Karinių oro pajėgų bazė Zokniuose
Karinių oro pajėgų bazė Zokniuose / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Planuojama, kad šventiniame garbės bėgime dalyvaus apie 1000 karių ir civilių iš visos Lietuvos, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Bėgimo pradžią paskelbs šiuo metu NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekantys JAV kariai su naikintuvais F-15C „Eagle“, o bėgančius dalyvius sparno moju pasveikins Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvas C-27J „Spartan“.

Po bėgimo renginio dalyvių ir svečių lauks Lietuvos karinių oro pajėgų ir NATO oro policijos misiją atliekančių JAV Karinių oro pajėgų orlaivių ir lengvosios ginkluotės ekspozicija.

Renginyje dalyvaus krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Karinių oro pajėgų vadas generolas majoras Edvardas Mažeikis, kariai iš įvairių Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenės padalinių, sukarintos tarnybos, moksleiviai, ambasadoriai.

Kovo 29-ąją Lietuva minės narystės NATO dešimtmetį. Nuo pirmos narystės Aljanse dienos Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvę pradėjo saugoti NATO šalys į NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse atsiųsdamos savo karius ir naikintuvus. Per dešimt metų 14 NATO sąjungininkų 34 kartus rotuodamiesi patruliavo Baltijos šalių oro erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius