Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 14

Naktį mariose straigtasparniu ieškota valties

Naktį iš antradienio į trečiadienį Kuršių mariose pasieniečiai išgelbėjo du klaipėdiečius, kurių valtis pateko į škvalą. Gelbėjant prireikė ir kariškių sraigtasparnio.
200904_27_EOVC3837
Į škvalą patekusių dviejų klaipėdiečių valties ieškojo Karinių oro pajėgų straigtasparnis. / E. Ovčerekno/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Marios Valtis

Liepos 13-osios vakarą, 22.52 val.  Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Kopgalio užkardos pasieniečiai gavo pranešimą, kad Kuršių mariose gumine valtimi su varikliu nuo Drevernos link Klaipėdos plaukę du vyrai prašosi pagalbos.

Tuo metu mariose smarkiai pablogėjo oras, pakilo staigus apie 28 m/s vėjas, ėmė lyti, o bangų aukštis siekė 2 metrus. Kilus škvalui, jų valtis tapo nevaldoma.

Į įvykio vietą iš Kopgalio (Klaipėdos), nepaisant uoste esančio didelio bangavimo,  išskubėjo greitaeigis pakrančių apsaugos pasieniečių kateris „Boomeranger“.  Pareigūnai nuolat palaikė radijo ryšį su Karinių oro pajėgų sraigtasparnio MI-8 įgula, kuri irgi buvo nusiųsta gelbėti nelaimėlių.

Po 30 min. paieškos, LK Karinių oro pajėgų Paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio įgula informavo, kad, nors ir esant sudėtingomis skrydžio bei matomumo sąlygoms, pastebėjo valtį su 2 žmonėmis oranžinėmis liemenėmis irkluojančius kranto link ties Kairių poligonu. Valtis plūduriavo bangose, o irklai buvo sulūžę.

Paaiškėjo, jog valtimi plaukė 33-ejų ir 35-erių metų klaipėdiečiai. Gerokai išsigandusius uostamiesčio gyventojus ir jų valtį pasieniečiai saugiai pargabeno į Klaipėdos uostą.

Tą pačią liepos 13d. 23.21 iš bendrojo pagalbos centro buvo gautas dar vienas pranešimas apie galimą baidarininkų dingimą jūroje ties Giruliais. Apie tai pranešė vieno iš jų motina, tačiau jau  23.28 val. baidarininkai atsirado.

Pasieniečiams bei Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui neretai tenka skubėti pagalbon mariose į bėdą patekusiems pramogautojams ar žvejams. Prieš savaitę pareigūnai Kuršių mariose skubėjo padėti pramogautojams, kai dėl didelio bangavimo jų kateris buvo apsemtas vandens. Tąsyk buvo išgelbėti 8 žmonės.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius