Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02

Naktinio klubo kaimynyste nepatenkinti vilniečiai: „Mes nenusileisime“

Vilniaus taryba artimiausiu metu svarstys sprendimą dėl prekybos alkoholiu naktiniame klube „Play Club“, esančiame Pamėnkalnio gatvėje. Dėl kaimynų skundų pernai lapkritį šiam klubui alkoholiu leista prekiauti tik iki vidurnakčio, bet klubo atstovai tvirtina su kaimynais radę bendrą kalbą, tad alkoholis čia galėtų lietis iki pat 4 valandos ryto. Tačiau į 15min.lt kreipėsi to paties namo, kur yra naktinis klubas, gyventojai, tvirtindami, kad buvo apgauti, tad dabar nusileisti neketina.
Play club
Šio namo gyventojai naktinio klubo kaimynyste teigia esantys nepatenkinti. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gyventojų ir kavinių, naktinių klubų konfliktai Vilniuje įprasti. Vilniaus taryboje gana dažnai svarstomi klausimai dėl alkoholio licencijų apribojimo, kadangi gyventojai skundžiasi dėl triukšmo, rūkymo, šiukšlinimo. Kasmet Vilniaus savivaldybė gauna apie 60 skundų dėl kavinių veiklos, iš jų Mažmeninės prekybos alkoholiu ribojimo komisija nagrinėja apie pusę – 25–30. Miesto taryba alkoholio licencijas pakeičia tik 10–11 kavinių ar barų, į šį skaičių patenka ir vadinamosios girdyklos, kurios pardavinėja alkoholį išsinešti.

Minėtas kaip bendravimo su kaimynais pavyzdys

Itin reti atvejai, kai naktiniai klubai ar kavinės suranda bendrą kalbą su kaimynais ir taryboje pakartotinai svarstoma, ar pailginti apribotą prekybos alkoholiu laiką. Kaip vieną iš tokių pavyzdžių prieš mėnesį buvo pateikiamas naktinis klubas „Play Club“, priklausantis bendrovei „Seneka“ ir esantis Pamėnkalnio gatvėje.

Lietuvos barų ir kavinių asociacijos atstovas Saulius Galdikas tuomet 15min.lt sakė, kad šis klubas yra puikus pavyzdys, jog su kaimynais įmanoma susitarti, tereikia daugiau bendrauti. Tą patį akcentavo ir Vilniaus savivaldybės Saugaus miesto departamento direktoriaus pavaduotojas Julius Morkūnas.

Miesto taryba galutinio sprendimo dėl šio naktinio klubo dar nepriėmė. Tačiau Pamėnkalnio g. 17 namo gyventojai piktinasi – jie tvirtina nesutikę, kad prekyba alkoholiu klube būtų leidžiama iki 4 val. ryto. Į 15min.lt kreipėsi keli šio namo gyventojai, tvirtindami, kad jie surinko parašus po raštu, kuriame išsakomas nepritarimas tokiam galimam Vilniaus tarybos sprendimui.

Kaimynai – kategoriški

Penkerius metus negalėjau miegoti ir policiją esu kvietusi 300 kartų. Mano vaikas buvo 12 klasėje, eidavo į egzaminus nemiegojęs. Man į darbą reikia keltis 6 val., o jie tada tik skirstosi, – sakė moteris.

Anot vienos iš namo gyventojų, nenorėjusios skelbti savo vardo ir pavardės, labiausiai triukšmas gyventojus vargindavo po vidurnakčio, tad jeigu bus leista alkoholiu vėl prekiauti iki 4 val. ryto, situacija kartosis. „Triukšmas, rūkymas po gyventojų langais, muzika vėl bus. Jie dabar sako, kad tvarkosi šiukšles, klientų triukšmo nebėra. Žinoma, kad to triukšmo nėra, nes vieta dabar nėra labai patraukli. Kai alkoholį pradės pardavinėti iki paryčių, viskas vėl keisis“, – kalbėjo moteris.

Kita jos kaimynė Laima taip pat neslėpė pasipiktinimo – esą ji kategoriškai prieštarauja norams alkoholį jų kaimynystėje pardavinėti iki ryto: „Penkerius metus negalėjau miegoti ir policiją esu kvietusi 300 kartų. Galite policijoje tai sužinoti. Mano vaikas buvo 12 klasėje, eidavo į egzaminus nemiegojęs, o policiją kviesdavome per naktį po du kartus. Absoliučiai nepritariu alkoholio prekybos pakeitimui, nes man į darbą reikia keltis 6 val., o jie tada tik skirstosi.“

Panašias mintis dėstė ir dar vienas kaimynas: „Kai klubas dirbo visą parą, nuolat sklido triukšmas, nes nors patalpos nedidelės, kai kiti barai užsidarydavo, visi eidavo čia. Jie girtuokliauja, netelpa tose patalpose, išeina į lauką, po langais rūko, geria, gitaromis ir būgnais groja. Triukšmas tikrai buvo didelis, jie negalėjo to sukontroliuoti.“

Šie gyventojai tvirtina turintys ir daugiau pritariančiųjų, visi pasirašė raštą dėl klubo veiklos ir jį pateiks Vilniaus tarybos komitetams, svarstysiantiems šį klausimą šią ir kitą savaitę.

Įžvelgia kerštavimą

Tačiau „Play Club“ savininkas ir vadovas Evaldas Zubrickas įsitikinęs, kad jiems kerštauja viena gyventoja, pati šiame name net negyvenanti, tačiau mėgstanti skųstis policijai dėl triukšmo. „Yra ten ponia, piktybiškai užsisėdusi, dabar jau be pagrindo, kuo tikrai įsitikinau. Nebėra nei muzikos, nei žmonių, nei triukšmo, nei šiukšlių, nieko nėra, viskas tvarkoje. Vadinasi, yra kitos, kažkokios povandeninės srovės. Aš bent jau susidariau nuomonę, kad toji ponia turi kelis nenaudojamus butus šiame name ir jai gal reikia juos parduoti. Gal kavinė turi įtakos kainai? Priežastys neaiškios. Gal tai tiesiog emocijos, visokių žmonių būna, piktų, nepatenkintų gyvenimu, jaunimu“, – kalbėjo E.Zubrickas.

Naktinio klubo vadovas tvirtina, kad ne kartą bendravo su kaimynais, kurie, net ir gyvenantys šalia, virš klubo, neprieštarauja dėl klubo kaimynystės. Jis užtikrino, kad net ir pratęsus prekybos alkoholiu laiką garsios muzikos ir triukšmo čia nebebus: „Pamoką išmokom, susitvarkėm. Žinome, kad jeigu tai pasikartotų dar kartą, jau nebeatgautume licencijos.“

Tuo tarpu gyventojai tvirtina buvę apgauti dar tuomet, kai klubas šioje vietoje steigėsi, nes buvo žadėta, kad čia kavinė veiks 10–22 val. Esą gyventojai pasirašė po sutikimu, tačiau vėliau raštas pasikeitė ir jų name pradėjo veikti naktinis klubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius