-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 07

Namas prasmego skradžiai žemę

Prieš šešiolika metų gyvenvietėje pradėtas statyti gyvenamasis namas dingo kaip nebuvęs.
Temos: 2 Namas Smegduobė

Ten, kur stovėjo pastatas, dabar nėra nieko, net pamatų. Tik tuščias laukas. Kėdainių rajono Paaluonio kaimo gyventojai skėsčioja rankomis ir sako nė nenutuokiantys, kur jis galėjo dingti, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“ (LŽ).

Kauniečiai Mykolas Gintaras Baliukas ir jo žmona Ilona Baliukienė savo turto pasigedo prieš kelis mėnesius. „Atvažiavę į kaimą nustėrome: net statinio likučių neaptikome, tik tuščią žemės sklypą, kuris jau anksčiau grąžintas buvusiems savininkams. Tačiau mes turime valstybės įmonės Registrų centro dokumentus, kad jis tikrai egzistuoja“, – LŽ pasakojo I.Baliukienė.

Nebaigtą statyti 132,85 kvadratinio metro namą su priestatu ir pusrūsiu M.G.Baliukas pirko 1994 metais iš Gintauto Bagdono. Už Paaluonio kaime esantį statinį sumokėta 4 800 litų. Nuosavybės dokumentuose nurodyta, kad pastatyta 70 proc. namo, kurio sienos suręstos iš gelžbetoninių blokų. Pirkimo ir pardavimo sutartį įformino Kėdainių rajono notarų biuro notarė A.Panomariovienė. Vėliau ji įregistruota valstybės įmonėje Registrų centre.

„Keistas atvejis. Pastato savininkai jame retai lankydavosi, tad pasakyti, kada namas dingo, sudėtinga“, – LŽ teigė Kėdainių rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Dobilas.

Pernaravos seniūnijos, kuriai priklauso Paaluonio kaimas, seniūnas Artūras Gustas tvirtino, kad drauge su dingusio namo savininkais bandė aiškintis, kokiomis aplinkybėmis statinys išnyko nuo žemės paviršiaus. A.Gusto manymu, negyvenamą namą galėjo išardyti kaimo gyventojai.

Tokios nuomonės buvo ir vienas iš nepageidavusių viešinti savo pavardės LŽ pašnekovų. Jis užsiminė, kad, norint aptikti Baliukų namą policijai tereikia gerai apžiūrėti gretimų gyvenviečių sodybų kiemus. Kai kuriuose jų, pasak liudininkų, dar prieš kelias dienas buvo galima aptikti gelžbetoninių blokų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius