Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 17

Namukams ant ratų nėra vietos

Šiltasis sezonas kaskart parodo, kad pajūryje stinga kempingų. Šią vasarą Neringa sunerimo, kad namukai ant ratų užkemša kurortą, o Palanga pagaliau ryžosi įrengti vietą tokiems turistams.
Oficialūs kempingai pajūryje įrengti tik Klaipėdoje ir Nidoje.
Oficialūs kempingai pajūryje įrengti tik Klaipėdoje ir Nidoje. / „15min“ nuotr.

Palanga iki šiol neturi visus reikalavimus atitinkančio kempingo. Atvažiavę užsieniečiai nustemba, kad kurorte nėra specialios vietos nameliams ant ratų. Viena iš išeičių – stovyklavietės. Tačiau jose ratuotiems stovyklautojams nesudarytos komfortiškos sąlygos. 

Darbai užvirs pavasarį

Neseniai Palanga apsisprendė turėti europinius standartus atitinkantį kempingą. Jį planuojama pradėti įrenginėti pavasarį.

Kurorto savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus pasirašė valstybinės žemės panaudos sutartį su Nacionaline žemės tarnyba dėl kempingui reikalingo sklypo. Jo vieta numatoma Nemirsetoje.
Kempingui statyti numatytas Klaipėdos plente esantis 4,6 ha ploto sklypas Palangai perduotas neatlygintinai naudotis 99 metams. Vidutinė šio žemės sklypo rinkos vertė – daugiau nei 17 mln. Lt.

Kempinge bus numatytos vietos nameliams ant ratų, iškils administraciniai pastatai, bus nutiestos komunikacijos, įrengtos krepšinio, tinklinio, futbolo, teniso aikštelės. Taip pat numatoma įrengti palapinių miestelį ir stacionarius poilsio namukus.

Kempingą buvo siūloma įrengti Pervalkoje, tačiau dabar diskutuojama dėl jo koncepcijos.

Jei statybų darbai vyks sklandžiai, prognozuojama, kad jau kitą vasarą šiame sklype stovės administraciniai pastatai, bus parengtos vietos nameliams ant ratų. 

Vėliau planuojama įrengti palapinių miestelį bei stacionarius poilsio namukus. Tam savivaldybė yra numačiusi panaudoti  Europos Sąjungos paramą – 4 mln. Lt.

Braunasi arčiau jūros

Neringoje namukais ant ratų atvykstančių turistų vis daugėja. Kaip teigė kurorto savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė, nors su tokiomis transporto priemonėmis Kuršių nerijoje galima apsistoti tik Nidoje esančiame kempinge, turistai pažeidžia taisykles ir nevengia įsikurti tam nepritaikytose Kuršių nerijos vietose. Ypač jie mėgsta palikti savo transporto priemones kuo arčiau jūros ar tik trumpalaikiam automobilių statymui skirtose stovėjimo aikštelėse.

„Kol kas konkretūs sprendimai, kaip šią problemą spręsti, nepriimti. Vieno pasitarimo metu buvo pasiūlyta tokiems į Neringą atvykstantiems turistams kurorte leisti užsibūti ilgiau nei dieną tik tuomet, jei jie rezervuoja vietą kempinge“, – sakė S.Vaišvilaitė.

Rengiamame Neringos savivaldybės teritorijos ir jos dalių bendrajame plane, kempingą buvo siūloma įrengti Pervalkoje, tačiau dabar diskutuojama dėl jo koncepcijos.

Nepastato namelių

Klaipėdos „Pajūrio kempinge“ taip pat neretai pritrūksta vietų.

„Negalime skųstis. Šiemet, kaip ir pernai, karštą vasarą netrūksta turistų. Pastarosiomis dienomis negalėjome pasiūlyti vietų su visais pajungimais transporto priemonėms“, – teigė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Tiesa, iki šiol nepavyksta įgyvendinti viso kempingo projekto. Jame buvo numatyta įrengti 12 stacionarių namelių. Tačiau šie planai vis stringa. Anot R.Savickienės, dabar rengiamas naujas projektas. Mat pagal ankstesnį projektą namukų kaina buvo per didelė – ji siekė daugiau nei 800 tūkst. Lt.

„Galbūt pernelyg dideli norai buvo“, – pridūrė R.Savickienė. Dabar nuspręsta namelius pastatyti už mažesnę kainą, tačiau ji dar nėra tiksliai įvardijama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius