Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 08

Namus praradusią šeimą bando gelbėti padegėlio brolio su vaiku ant rankų palikta moteris

Du vaikus auginanti šeima, besiglaudusi gyventi žiemą pritaikytame vasarnamyje Šalčininkų rajono Keidžių kaime, Naujųjų išvakarėse liko be pastogės. Apie 20 val. vakaro netikėtai įsiplieskusi ugnis pasiglemžė visą turtą: baldus, drabužius, net asmens dokumentus. Be nieko likusiai šeimai bando pagelbėti moteris, kurią su vaiku ant rankų paliko namus praradusio vyro brolis.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

„Labiausiai praverstų statybinės medžiagos, kad būtų galima atstatyti namą, tačiau tiks bet kas – žmonės liko be nieko“, – portalui 15min.lt sakė 22 metų vilnietė Renata Pavliukovič.

Pusantrų metukų sūnų auginanti vieniša motina žino, ką reiškia likti taip, kaip stovi. Nuo besilaukiančios merginos nusigręžė gyvenimo draugas – padegėlio Česlavo brolis.

„Su juo kariaujame iki šiol, tačiau su jo gimine ryšiai nenutrūko“, – paaiškino Renata. Todėl išgirdusi, kad jos sūnaus dėdės šeimą ištiko nelaimė, moteris iškart ėmė veikti – pagalbos žinutes įkėlė į skelbimų portalus, išsiuntinėjo laiškus redakcijoms.

Šiems žmonėms bandžiau paaiškinti, kad lengva kaltinti, kai turi šiltą lovą ir namus. Po gaisro žmonės nieko neturi.

„Apėjau kaimynus: surinkau patalynės, drabužių, šiek tiek maisto produktų. Yra gerų žmonių, kurie iš karto sureagavo į pagalbos šauksmą – skambino ir teiravosi, ko labiausiai trūksta. Daugiausia davė rūbų. Tačiau pasitaikė ir tokių, kurie rašė piktus laiškus, kad visi žmonės sukčiai, reikalavo faktų apie gaisrą. Šiems žmonėms bandžiau paaiškinti, kad lengva kaltinti, kai turi šiltą lovą ir namus. Po gaisro žmonės nieko neturi“, – kalbėjo Renata.

Ji pasakojo, kad Česlavas ir Anžela augina du vaikus: 10 metų sūnų ir 7-erių dukrą. Pora nėra oficialiai įteisinusi santykių, verčiasi labai sunkiai, nes abu niekur nedirba. Bent jau oficialiai.

„Labiausiai gaila vaikų“, – sako R.Pavliukovič.

Šalčininkų rajono Jašiūnų seniūnijos seniūnė Sofija Griaznova užtikrino, kad kaimynų nelaimei seniūnijos gyventojai neliko abejingi.

Manto Navarsko nuotr./Gaisro vietoje
Manto Navarsko nuotr.

„Labdara renkama mokykloje, sekmadienį bažnyčioje aukoti ragino kunigas. Vakar man skambino vienas tarybos narys, kuris pažadėjo padėti atstatyti sudegusį namelį“, – pasakojo S.Griaznova.

Namų netekusi moteris kenčia sugyventinio smurtą

Padegėlių šeima šiuo metu persikėlė į Česlavo motinos namą, kuriame moteris gyvena su sugyventiniu ir besilaukiančia dukra.

„Ten labai ankšta – miega kas kur“, – teigė R.Pavliukovič.

Moteris tvarkinga, rūpinasi vaikais, tačiau vyras smarkiai geria ir smurtauja. Oficialiai jis niekur nedirba ir nenori, o kiek uždirba neoficialiai – tiek prageria.

S.Griaznovos akimis, namas, kuriame laikiną prieglobstį rado šeima, palyginti normalios būklės ir vietos jame turėtų užtekti.     

S.Griaznova neslėpė, kad namų netekę sugyventiniai yra priskiriami socialinės rizikos grupei.

„Moteris tvarkinga, rūpinasi vaikais, tačiau vyras smarkiai geria ir smurtauja. Oficialiai jis niekur nedirba ir nenori, o kiek uždirba neoficialiai – tiek prageria“, – konstatavo seniūnė.

Prieš metus gyvenimo moterį jis taip sumušė, kad ji kelis kartus per mėnesį gulėjo ligoninėje.

„Tačiau ji nepalieka smurtautojo. Sako, kad jį myli. Ji augo šeimoje, kurioje irgi buvo smurtaujama, gal todėl toks gyvenimas jai atrodo normalus“ – svarstė S.Griaznova. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius