Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 25

Naują FNTT vadovą tikimasi paskirti iki balandžio vidurio

Pasibaigus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus kadencijai, naująjį tarnybos vadovą tikimasi paskirti iki balandžio vidurio.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kitą savaitę bus paskelbta atranka, kadangi tai yra statutinė taryba. Tikimės iki balandžio pabaigos turėti naują FNTT vadovą“, – BNS sakė vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno atstovas Karolis Vaitkevičius.

Pasak jo, pagrindiniai reikalavimai bus turimas pakankamas vadovavimo stažas, dėl kurio trukmės ministerija dar turės apsispręsti, taip pat turėti galimybę dirbti su visiškai slapta informacija. Būsimasis FNTT vadovas taip pat privalės būti išlaikęs Bendrųjų vadovavimo gebėjimų testą.

Ligšiolinis tarnybos direktorius K.Jucevičius pareigų nebeina nuo šios savaitės, pasibaigus jo kadencijai. Jis pareiškė, kad paliks vidaus tarnybą bei išeis į pensiją. K.Jucevičius BNS teigė, kad antrai kadencijai jis galėtų būti paskirtas be konkurso, tačiau vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas apie tokią galimybę neužsimena. Žemesnėse pareigose dirbti K.Jucevičius nenorėtų dėl abipusio diskomforto tiek jam, tiek būsimajam tarnybos vadovui.

Ministras E.Misiūnas teigia, kad tarnybai reikia pokyčių. Tiek ministras, tiek premjeras Saulius Skvernelis užsimena apie planus pertvarkyti FNTT prijungiant tarnybą prie Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Muitinės kriminalinės tarnybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius