-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 12

Nauja ministerija bus!

Energetikos ministerija, nepaisant prieštaringų nuomonių, Lietuvoje vis dėlto atsiras. Seimas šiandien priėmė Energetikos ministerijos steigimo įstatymą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Socdemas Česlovas Juršėnas siūlė įstatyme numatyti, kad visus reikalingus jam įgyvendinti teisės aktus Vyriausybė pateiktų iki kovo 1-osios, t. y. prieš prasidedant Seimo pavasario sesijai. „Aš esu prieš ministerijos steigimą, bet matau, kad dauguma už, – sakė Č.Juršėnas. –  Tai reikia bent nustatyti Vyriausybei terminus, kad naujos institucijos steigimui būtų tinkamai pasiruošta.“ Tuo tarpu premjero Andriaus Kubiliaus nuomone, įstatymas ir jį lydintys aktai įsigalios „bendra tvarka“, t. y. nuo jo paskelbimo „Valstybės žiniose“. Konservatoriai piktinosi, kad socdemai, siūlydami apibrėžti terminus, jau iš anksto reiškia abejojimą Vyriausybe.

Vadino gėdingu

Seimo dauguma nusprendė pasirengimo naujos institucijos steigimui jokiais terminais neapibrėžti, nes jos įkūrimą žada forsuoti.

„Aš manau, kad nauja ministerija steigiama tik tam, kad pritrūko postų valdančiajai daugumai“, –piktinosi esą ciniškais valdančiųjų planais „darbietis“ Kęstutis Daukšys. Sumanymą steigti naują ministeriją „gėdingu“ vadino ir socdemė Birutė Vėsaitė.

Neįrodys, kad nieko nekainuos

Vietoj vieno reikės maitinti du kuinus, – sakė J.Veselka.„Niekam neįrodysite, kad tai nekainuos jokių pinigų“, – sakė Seimo vicepirmininkė „darbietė“ Virginija Baltraitienė. Anot jos, tiesiog nėra skaičiavimų, kiek pinigų reikės, pavyzdžiui, atleistų darbuotojų išeitinėms kompensacijoms.

„Tvarkietis“ Julius Veselka abejojo, ar naujoji ministerija išspręs energetikos problemas. „Tiesiog vietoj vieno reikės maitinti du kuinus“, – sakė jis, turėdamas galvoje Ūkio ir kuriamą Energetikos ministerijas.  Anot J.Veselkos, Ūkio ministerija, atėmus iš jos energetiką, neturės ką veikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius