Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

Nauja „Pamišėlio užrašų“ versija

Kauno valstybiniame lėlių teatre šįvakar lėlės pakeis vieno aktoriaus solo.
Pamišėlio užrašai
Pamišėlio užrašai

Renginių ciklo „Teatro fantomas“ svečias – Vainius Sodeika ir jo režisūrinis debiutas „Pamišėlio užrašai“, sukurtas pagal to paties pavadinimo Nikolajaus Gogolio apsakymą.

Daugiau nei prieš 20 metų Kauno valstybiniame dramos teatre Gyčio Padegimo režisuoti, o Valentino Masalskio įkūnyti „Pamišėlio užrašai“, nuolat sulaukdavo anšlagų. Ar tokio paties pasisekimo sulauks kūrinį naujam gyvenimui prikėlęs debiutantas V.Sodeika, kol kas neaišku. Tačiau jo interpretacija jau sulaukė susidomėjimo. V.Sodeika – kauniečiams puikiai pažįstamo režisieriaus ir ne vienerius metus Kauno valstybinio dramos teatro vadovu dirbusio Gintaro Varno auklėtinis. Vadovo skatinamas jis ryžosi debiutuoti ne tik kaip monospektaklio aktorius, bet nėrė ir į režisūros vandenis.

„Kiekvienas žmogus turi teisę į savo versiją to, ką mato, ką girdi, su kuo susiduria. Jo versija gali labai skirtis nuo visuotinai priimtos. Bet, jei jis ją turi, tai jau svarbu. Toliau – mūsų požiūrio reikalas: ar mes jį priimam tokį, koks jis yra, ar ne. Dažniausiai aplinka kitokių nepriima, laiko nesveikais, žlugdo. Kai kam jie – ligoniai, tačiau kitiems – genijai“, – apie spektaklį sakė jo autorius.

Monospektaklio „Pamišėlio užrašai“ pradžia 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius