-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 11

Nauja vaikų žaidimų aikštelė sukiršino kaimynus

Vos prieš mėnesį Vilniaus Antakalnio rajone esančioje Tverečiaus gatvėje pastatyta nauja vaikų žaidimų aikštelė supykdė gretimų namų gyventojus. Vieni iš jų džiaugiasi, kad vaikai pagaliau turės, kur žaisti, kiti piktinasi, jog aikštelė atsirado netinkamoje vietoje. Pastarųjų atstovas Vilniaus savivaldybę užvertė skundais.
Vaikų žaidimų aikštelė
Kaimynus sukiršinusi vaikų žaidimų aikštelė Antakalnyje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dalis Tverečiaus 18, 20 ir kitų šalia esančių namų gyventojų patenkinti, kad jų kieme pagaliau pastatyta nauja žaidimų aikštelė, kurioje vaikai galės saugiai leisti laiką. Tačiau paaiškėjo, kad kiti kaimynai nusprendė įrodyti savo tiesą – jie žaidimų aikštelės nepageidauja.

Šiuose namuose gyvenančios mamos tvirtino, kad tai saugiausia vieta jų atžaloms. Nemažos dalies butų langai yra į šitą pusę, tad galima akies kraštu stebėti, ką vaikai veikia, be to, aikštelė aptverta, šalia nėra automobilių. Senoji žaidimų vieta aplūžusi, įrengta ant nedidelio skardžio, vairuotojai prie pat jos stato savo automobilius, tad čia išties nesaugu.

Tai, kad naujoji vieta geriausia vaikų supynėms ir karstyklėms, tvirtina ir Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė. „Mamos per langus mato vaikus. Aš pati mama, auginau vaikus ir žinau, ką reiškia juos matyti per langą“, – susitikime su mamomis ir skundais savivaldybę užvertusiu jų kaimynu kalbėjo I.Mikalauskienė. Anot savivaldybės atstovės, dokumentai parengti, o jeigu kokio ir trūksta – reikėtų nusileisti, juk čia įrengta aikštelė vaikams žaisti.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Mamos nesupranta, kodėl kaimynui trukdo aikatelė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Mamos nesupranta, kodėl kaimynui trukdo aikštelė

Gyventojai teigia surinkę 66 gyventojų, norinčių kieme turėti modernią vaikų žaidimų aikštelę, parašus. Nė vienam iš jų vieta aikštelei neatrodo netinkama. Esą skundus rašo ir prieštarauja tie, kurie neturi vaikų ir galbūt patys mieliau tą vietą užimtų.

Tačiau tai Audriaus Jaramino, jau kurį laiką nuolat rašančio skundus savivaldybei dėl naujosios žaidimų aikštelės, neįtikino. Jis tvirtino surinkęs 16 aplinkiniuose namuose gyvenančių žmonių, kurie prieštarauja, kad čia žaistų vaikai, parašus.

„Pagal Statybos įstatymą, neturi pablogėti gyventojų sąlygos dėl kokios nors naujos statybos. Toje vietoje praeina dviejų namų požeminės komunikacijos ir mes gavome 1500 litų sąskaitą už tai, kad statybininkai ekskavatoriumi galėtų privažiuoti prie sulūžusio vamzdžio ir jį sutaisyti. Kodėl mes turime mokėti už aikštelės demontavimą ir sumontavimą paskui? O gali atsitikti ir dar kas nors, nes ten nutiestos visos komunikacijos“, – kalbėjo pasipiktinęs gyventojas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./A.Jaraminas turi daug argumentų, kodė čia neturėtų būti vaikų žaidimų aikatelės
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./A.Jaraminas turi daug argumentų, kodėl čia neturėtų būti vaikų žaidimų aikštelės

Vyras taip pat pabrėžė, kad aikštelė yra tarp namų uždarame kieme, todėl net atsisėdus ant suolelio ir ramiai kalbantis, viskas girdisi viršutiniame name, jau nekalbant apie triukšmą iš vaikų aikštelės.

„Apie bendrą foną, koks girdisi visame mieste, mes nekalbame. Bet kai prie to prisideda dar papildomas triukšmas, kurio nebuvo 40 metų... Juk čia yra dvi senos aikštelės, tai kodėl geriau jų nerekonstravus? Aš vienoje iš šitų aikštelių užaugau. O naujosios vietoje kamuoliu žaisdavome futbolą, tenisą. Per naujus metus ten susirinkdavo žmonės, fejerverkus šaudydavome, net laužus kūrendavome“, – savo argumentus, kodėl jis nenori vaikų žaidimų aikštelės naujoje vietoje, dėstė A.Jaraminas.

Tuo tarpu ginčų pasiklausyti sustojusi sniegą kieme valiusi močiutė pasipiktino tokiomis kaimyno kalbomis. Anot jos, kur kas maloniau klausytis klegančių aikštelėje vaikų, negu kokių nors senių, kurie nevengdavo pasėdėti ant suolelio.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Senoji vaikų žaidimų aikatelė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Senoji vaikų žaidimų aikštelė

Į susitikimą atėjęs Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus Statybos valstybinės priežiūros poskyrio vyriausiasis specialistas Juozas Matonis tvirtino negalįs atsakyti į klausimą, ar A.Jaramino priekaištai pagrįsti. Esą savivaldybė turi turėti leidimą tokią aikštelę įrengti, tačiau jis kol kas jo nematė. „Aikštelė turi atitikti normatyvinius statybų reglamentus. Tyrimas jau atliktas, surašyti reikalavimai, nes įrengimai yra savavališki be žemės savininkų sutikimo, rašytinio savivaldybės pritarimo. Mes šio dokumento dar neturime, nors savivaldybė ir sako, kad jis yra“, – sakė J.Matonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius