Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 23

Naujam tiltui siūloma suteikti istorinį vietovardį

J. L. Vynerio paramos ir labdaros fondas siūlo Klaipėdai sugrąžinti istorinį vietovardį – naujai statomam pėsčiųjų tiltui–viadukui per geležinkelį (Šaulių bei Kretingos gatvių susikirtimo vietoje) suteikti J. L. Vynerio promenados vardą.

Su tokiu pasiūlymu J. L. Vynerio paramos ir labdaros fondas jau kreipėsi į tiltą uostamiestyje statančią AB  „Lietuvos geležinkeliai“. Bendrovės atstovai tokiai idėjai neprieštarauja ir yra pasirengę inicijuoti tam būtiną LR Vyriausybės nutarimą, jei šiai Fondo iniciatyvai pritars Klaipėdos miesto savivaldybė bei Valstybinė lietuvių kalbos komisija. 

Pagal klaipėdiečio leidėjo K. Demerecko surinktą istorinę medžiagą pavadinimas „Vynerio promenada“ Klaipėdoje egzistavo nuo  19 a. antrosios pusės.  Juo buvo vadinamas medžiais apsodintas takas nuo tuometinių Liepojos vartų (dabartinė H. Manto g. prie Lietuvininkų a.) iki Tauralaukio.

Promenada buvo pavadinta J. L. Vynerio vardu, nes būtent šis turtingas klaipėdiškis-filantropas finansavo jos įrengimą ir priežiūrą. Net J. L. Vynerio pomirtiniame testamente tam buvo palikta lėšų.

Iki šių dienų dabartinėje Šaulių ir Priestoties gatvėse yra išlikę keli Vynerio laikų  kaštonai.
J. L. Vynerio paramos ir labdaros fondas dėl istorinio vietovardžio grąžinimo jau kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybę. „Tikimės, jog miesto valdžia palaikys mūsų iniciatyvą ir kartu su tilto pabaigtuvėmis mieste turėsime ne tik gražų naują statinį, bet ir prasmingą bei istoriškai pagrįstą jo vardą.

Taip būtų įamžintas ir daug mūsų miesto bendruomenei nusipelnęs klaipėdiškis – Julius Liudvikas Vyneris“,- sako J. L. Vynerio fondo direktorė Inga Aksamitauskaitė-Bružienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius