Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 20

Naujame festivalyje – premjerų lietus

Žiemą renginiuose rečiau besilankantys kauniečiai galės pratintis keisti įpročius. Išeiti iš namų ragins šį šeštadienį Kaune prasidėsiantis 1-asis Kauno premjerų festivalis „Fortūnos dienos ir naktys“.
Kauno šokio teatro "Aura" spektaklis "Metų laikai"
Kauno šokio teatro "Aura" spektaklis "Metų laikai" / Teatro nuotr.

Tris savaites truksiantis premjerų maratonas teatro mėgėjams ir profesionalams suteiks unikalią galimybę pamatyti Kauno teatrų 2009 metų premjeras. Festivalio programoje – net 19 premjerų.

„Festivalis išaugo iš kasmetinės „Fortūnos“ apdovanojimų ceremonijos, per kurią paskelbiami geriausi teatrinio sezono spektaklių kūrėjai. Iki šiol tai buvo vien Kauno teatralų šventė, tačiau šiais metais nusprendėme įtraukti į savo šventę žiūrovus, be kurių scenos menininkų kūryba prarastų prasmę“, – teigė Lietuvos teatro sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Andrius Žiurauskas.

Žiūrovų dėmesio trylikoje scenų lauks 7 mieste veikiantys teatrai. Juose vaidinantys aktoriai kauniečiams rodys 2009-ųjų premjeras. Festivalio maratoną užbaigs tradicinė „Fortūnos“ apdovanojimų ceremonija kovo pabaigoje. Joje bus paskelbti ir apdovanoti geriausi pernai metų Kauno teatrų spektakliai ir aktoriai.

Kauno šokio teatro „Aura“ vadovė Birutė Letukaitė vylėsi, jog pirmą kartą rengiamas festivalis paskatins Kaune veikiančių teatrų premjeromis labiau domėtis ne tik žiūrovus, bet ir pačius teatralus. „Norėtųsi, kad naujasis festivalis ugdytų žiūrovų estetinį skonį ir kritinį mąstymą, taip pat skatintų pačius teatralus vaduotis iš uždarų gildijų ir daugiau domėtis kitų kolegų darbais, inspiruotų kurti bendrus projektus, orientuotų kūrėjus į meno produkcijos kokybę, o ne kiekybę“, – renginio užmojais dalijosi viena iš jo iniciatorių B.Letukaitė.

Festivalio organizatoriai planuoja, kad scenos menų festivalis išaugs į regiono ar net šalies teatrų kūrybinę platformą, pritrauksiančią užsienio teatrų prodiuserių, teatrologų ir kitų šios srities specialistų dėmesį.

Šio savaitgalio festivalio premjeros

Šeštadienis, vasario 20 d.

Kauno mažasis teatras

18 val. Spektaklis „Lauros kosmosas“.

„Reval Hotel Neris“ renginių ir konferencijų salė

18 val. Kauno šokio teatro „Aura“ šokio spektaklis „Metų laikai“.
 

Sekmadienis, vasario 21 d.

„Reval Hotel Neris“ renginių ir konferencijų salė

15 val. Kauno šokio teatro „Aura“ šokio spektaklis „Metų laikai“.

Kauno valstybinis dramos teatras

12 val. Spektaklis „Ateities miestas“ (Parketinėje salėje).

15 val. Spektaklis „Ketvirtoji kėdė“ (Tavernos salėje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius