Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 15

Naujas generalinis prokuroras D.Valys žada būti atviras

Antradienį prisiekęs naujasis generalinis prokuroras Darius Valys, susitikęs su žiniasklaidos atstovais, kaip vieną savo prioritetų įvardijo atvirumo visuomenei stiprinimą.
Darius Valys
Darius Valys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jis teigė ketinąs sudaryti darbo grupę, kuri paruoštų ikiteisminio tyrimo duomenų skelbimo standartus apibrėžiantį dokumentą. „Kol kas ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo visuomenei sritis yra nereglamentuota. Taip pat kalbėjau apie struktūrines prokuratūros pertvarkas. Tai tolima vizija, tam reikia ir politinės valios, šie sprendimai neįvyks greitai. Vyks diskusija šiais klausimais. Manau, kad galima kalbėti apie prokuratūros ir prokurorų kompetencijos nuostatų naują redakciją, sprendžiant kai kuriuos struktūrinius klausimus. Operatyvinės veiklos koordinavimas ir kontrolė – vienas veiklos prioritetų“, – kalbėjo D.Valys.

Sieksiu maksimalaus atvirumo su Kauno įvykiais susijusiose bylose ir tikrai informuota bus visuomenė apie bylos eigą, – žadėjo D.Valys.Jo pirmtakas Algimantas Valantinas generalinio prokuroro posto neteko, kai paaiškėjo, kad kai kurie prokurorai netinkamai tyrė Kauno pedofilijos bylą. Paklaustas, ką, A.Valantinu dėtas, būtų daręs kitaip, D.Valys teigė pastebėjęs atvirumo trūkumą. „Sieksiu maksimalaus atvirumo su Kauno įvykiais susijusiose bylose ir tikrai visuomenė bus informuota apie bylos eigą. Suprantama, asmeniškai prižiūrėsiu ikiteisminio tyrimo kontrolę, užtikrinsiu tyrimo krypčių pagrįstumą šiose bylose“, – žadėjo D.Valys.

Jis teigė sutikęs užimti generalinio prokuroro postą dėl to, kad ilgus metus dirbdamas pagrindinėje prokuratūros grandyje pastebėjo silpnąsias jos puses. „Mane veda į šį postą noras spręsti matomas problemas“, – sakė D.Valys.

Ką ketina pasirinkti kaip savo pavaduotojus, jis kol kas neatskleidė – esą pavardės bus paviešintos tuomet, kai kandidatūros bus įteiktos prezidentei. D.Valys teigė svarstysiąs galimybę vienu pavaduotojų pasirinkti buvusį laikinąjį generalinį prokurorą Raimondą Petrauską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius