Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 22

Naujas viadukas tarp Geležinio Vilko ir A.Goštauto gatvių mažins spūstis, bet pripažįstama – šiuo metu Vilniui labiau reikia kitų objektų

Po dvejų metų Geležinio Vilko ir A.Goštauto gatves sujungs naujas viadukas, kuris pagerins eismo sąlygas iš Kauno, Trakų į Vilniaus centrą važiuojantiems vairuotojams. Tačiau pradedant statybas Vilniaus meras Artūras Zuokas neslėpė – jeigu miestas galėtų rinktis, šiuo metu pinigus ir darbo jėgą skirtų kitiems objektams.
Įkasta simbolinė naujojo viaduko kapsulė.
Naujasis viadukas turėtų pagerinti eismą Geležinio Vilko gatvėje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Beveik 32 mln. Lt kainuosiantis naujasis viadukas palengvins dalią tiems, kurie iš Geležinio Vilko gatvės, atvažiuodami nuo Gerosios Vilties žiedo, nori greičiau patekti į miesto centrą. Projektą vykdysiančių bendrovių „Latvijas tilti“ ir „Kauno keliai“ vadovai žada, kad bandys vairuotojams sudaryti kuo mažiau nepatogumų, tačiau vis dėlto visi, galintys pasirinkti kitą maršrutą, taip ir turėtų padaryti. Artimiausius dvejus metus eismas šioje Geležinio Vilko atkarpoje bus gana sudėtingas.

Pinigus geriau skirtų gatvių remontui

Naujojo viaduko statybos bus tik darbų pradžia, kadangi ketinama Geležinio Vilko gatvę iki Gerosios Vilties žiedo praplatinti iki trijų eismo juostų. Didžioji dalis reikalingų lėšų gauta iš Europos Sąjungos fondų, projektą patvirtino Susisiekimo ministerija.

Projektas parengtas dar 2007 metais. Tačiau A.Zuokas prisipažino, kad jeigu miestas šiuo metu galėtų spręsti, greičiausiai pinigus panaudotų kitiems projektams įgyvendinti ir šio viaduko statybos būtų nukeltos. Bet projektas parengtas, paraiška patenkinta ir projektas vykdomas.

„Dabar reikėtų labai daug kam pinigų. Labiausiai šiuo metu mums trūksta lėšų pačių gatvių tvarkymui, jų dangų atstatymui ir remontui. Nes šių metų mūsų biudžete kelių priežiūrai ir naujoms dangoms pinigų yra labai nedaug, nekalbant jau apie tai, kad norime ateiti ir į gyventojų kiemus. Tik peržiūrėję biudžetą tam turėsime apie 1,5 mln. Lt, rugpjūtį ir rugsėjį tvarkysime kiemus“, – kalbėjo A.Zuokas.

Viaduko vizualizacija
Viaduko vizualizacija

Neleis statyti automobilių

Pastačius viaduką automobilių gerokai padaugės A.Goštauto gatvėje, tačiau tai, A.Zuoko teigimu, neturėtų būti didelė problema: automobiliai bet kuriuo atveju važiuoja į centrą ir šiuo metu spūstys susidaro net keliose vietose, o atsiradus viadukui jie galės važiuoti tiesiai palei Nerį ir srautai susibalansuos. „Automobilių nebus galima statyti A.Goštauto gatvėje, kaip yra dabar, ir ji bus pralaidesnė“, – tikino meras.

Eismas viaduko statybų metu nei Geležinio Vilko, nei A.Goštauto gatvėje nebus draudžiamas, tačiau nepatogumų vairuotojai neišvengs. „Kauno kelių“ generalinis direktorius Ramūnas Šilinis teigė, kad dvejų metų pakaks pastatyti viaduką, tačiau apgailestavo, jog procedūros užtruko ir gruodį paskelbus konkursą darbai pradedami įpusėjus vasarai.

„Viadukas pradės kilti tik rudeniop. Tai sudėtingas projektas dėl esamos eismo situacijos, turėsime statyti ant šlaito. Kol nepradėjome dirbti, negalime pasakyti, kiek atsiras nenumatytų kliūčių“, – kalbėjo R.Šilinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius