Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 10 /15:02

Policijos generaliniu komisaru paskirtas Linas Pernavas bus su žmogišku veidu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atsižvelgė į Vyriausybės teikimą ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininką Liną Pernavą nuo antradienio paskyrė policijos generaliniu komisaru. Taip pat prezidentė pirmdienį atleido Saulių Skvernelį iš policijos generalinio komisaro pareigų, tad antradienį jis galės prisiekti kaip vidaus reikalų ministras.
Linas Pernavas
Linas Pernavas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anksčiau Vyriausybės posėdžiui teikta generalinio komisaro pavaduotojo Renato Požėlos kandidatūra.

Dar pirmadienio rytą buvo oficialiai pranešama, kad generaliniu komisaro tikriausiai taps R.Požėla. Šis pareigūnas jau penktadienį žinojo, kad pirmadienį eis į Vyriausybės posėdį, tačiau vėliau pirmadienį paaiškėjo, kad Vyriausybė svarsto L.Pernavo kandidatūrą.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS sakė, kad iš viso Vyriausybei buvo pateiktos trys kandidatūros. Iš jų pasirinkta 38 metų L.Pernavo.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS sakė, kad iš viso Vyriausybei buvo pateiktos trys kandidatūros. Iš jų pasirinkta 38 metų L.Pernavo.

Pats kandidatas pirmadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė tik savaitgalį sužinojęs, kad siūlomas į tokias aukštas pareigas.

„Ryžausi dėl to, kad aš jau 20 metų dirbu šioje sistemoje, matau, kas yra gerai, matau, kas yra blogai, ką būtų galima keisti“, – savo apsisprendimą paaiškino jis.

L.Pernavas akcentavo nesąs griovėjas, ketinąs tęsti pradėtus darbus, dirbti su buvusio policijos vadovo Sauliaus Skvernelio palikta komanda.

Kalbėdamas, kokių permainų sieks policijoje, kandidatas tvirtino, jog pirmiausia būtina pasirūpinti ten tarnaujančiais žmonėmis.

„Kiekvienos įstaigos brangiausias turtas yra žmogus, tai yra policijos pareigūnai. Norėtųsi, kad jų darbo sąlygos, darbo užmokestis, jų aprūpinimas būtų vertas elementarių orių, atitinkančių šitas realijas reikalavimų“, – kalbėjo L.Pernavas.

Policija turės vadovą žmogišku veidu, su žmogiškomis geromis savybėmis. Komandoje lieka Renatas Požėla toliau darbuotis, – teigė jis.

Paskirtasis vidaus reikalų ministras S.Skvernelis savo ruožtu teigė pasirinkęs Kauno policijos vadovo kandidatūrą į Policijos departamento direktorius, nes tai būsiąs vadovas „žmogišku veidu“.

„Policija turės vadovą žmogišku veidu, su žmogiškomis geromis savybėmis. Komandoje lieka Renatas Požėla toliau darbuotis“, – teigė jis.

„Linas Pernavas yra didelę patirtį turintis žmogus, dirbęs teritorijoje, daręs visas reformas kartu su manimi, Utenos apskrityje, iki rotacijos kur jis darbavosi, pavyko gerokai pakeisti ir pačią veiklą, ir svarbiausia darbo atmosferą, darbuotojų ir vadovų santykius, kas ypač svarbu policijoje. Utenos darbuotojai prašė, kad nebūtų rotacijos, bet žiūrėdamas į perspektyvą perkėliau į Kauną, nes ten dar didesnis iššūkis. Metus ten (Kauno apskrityje – BNS) darbuojasi, ir laikas parodė, kad sprendimas buvo teisingas“, – dėstė S.Skvernelis.

Jis sakė, kad L.Pernavo pavyzdžiu taip pat norima parodyti, jog teritoriniuose padaliniuose dirbantys vadovai irgi gali tikėtis aukščiausių postų.

Visiška nesąmonė. Galėčiau nebent patvirtinti, kad jis - mano nesantuokinis sūnus, sugriešijau būdamas šešerių metų", - iš pradėjusių sklisti gandų, neva L.Pernavas yra jo giminaitis, juokėsi S.Skvernelis.

Pradėjusius sklisti gandus neva L.Pernavas yra tolimas S.Skvernelio giminaitis, būsimas vidaus reikalų ministras paneigė skardžiai kvatodamas.

"Visiška nesąmonė. Galėčiau nebent patvirtinti, kad jis - mano nesantuokinis sūnus, sugriešijau būdamas šešerių metų", - juokėsi S.Skvernelis.

S.Skvernelio žiniomis, prezidentė Dalia Grybauskaitė prieš skirdama L.Pernavą policijos generaliniu komisaru ketina su juo susitikti. Kol kas šio susitikimo data ir laikas nežinoma.

L.Pernavas 1999 metais baigė Lietuvos teisės universitetą, 2005 metais – Vilniaus universitetą, kur įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį.

Tarnybą vidaus reikalų sistemoje jis pradėjo 1995 metais Ignalinos rajono policijos komisariate, čia dirbo Savivaldybių policijos policininku. 1999 metais L.Pernavas paskirtas Ignalinos rajono policijos komisariato komisaro pavaduotoju, 2005 metais – Zarasų rajono policijos komisariato viršininku, 2008 metais – Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku. Nuo šių metų vasario jis eina Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku.

Gavusi Ministrų kabineto teikimą, galutinį sprendimą turi priimti prezidentė Dalia Grybauskaitė.

L.Pernavas generalinio komisaro pareigose pakeistų S.Skvernelį, kuris paskirtas vidaus reikalų ministru vietoj atsistatydinusio Dailio Alfonso Barakausko.

Antradienį Seime numatyta S.Skvernelio priesaika, po jos jis pradės eiti ministro pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius